Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 07, 2020

Over vrijdag

Tot mijn verbazing staat Rick al om kwart over zes op. Dat lijkt mij ook heerlijk, maar ik ben nog lang niet uitgeslapen. Als ik tweeeneenhalf uur later opsta laat mijn Fitbit zien dat ik 8,5 uur heb geslapen. Ik had dus best een half uur vroeger op kunnen staan, maar echt niet twee uur. Ik zou me de hele dag geradbraakt voelen. 

Terwijl Rick doucht ontbijt ik. Ik maak de eieren op en bak er twee met kerstomaatjes erbij. Dat is erg lekker, alleen is de super speciale anti aanbakpan, die ik een tijdje geleden kocht, niet meer anti aanbak. Ik moet het ei uit de pan schrapen ondanks dat ik er vet bij had gedaan. Tijd voor een nieuwe anti aanbakpan dus. 

Bij de Starbucks drive thru wachten we in de rij en krijgen dan onze koffies aangereikt. We spelen heel kort wat Pokemon Go en dan is het tijd voor Ricks laatste werkdag voor de vakantie. Ik doe mijn uur op de plaats hardlopen en maak me dan klaar om Vienna in te gaan. 
Vorige week zag ik in een van de Vienna Facebook groepen iemand met de naam Dineke posten. Dat moest natuurlijk wel een Nederlandse zijn en ik zond haar een berichtje of ze zin had vandaag samen koffie te gaan drinken. Dat had ze zeker en we ontmoeten elkaar bij Caffe Amouri.

Daar staat mijn via de app bestelde ijsthee al klaar, maar Dineke besluit niets te drinken te nemen. We lopen naar een bankje in het park vlakbij en gaan ieder aan de zijkanten daarvan zitten, zodat we gepaste afstand kunnen houden. 

Het wordt een heel gezellig uur. Dineke woont ook al meer dan twintig jaar in Vienna, dus hoe we elkaar nooit eerder ergens tegen zijn gekomen is een raadsel. Zij is een zeer actieve oma en vertelt enthousiast over haar kleinkinderen. 

Dineke vindt ook dat ik enorm op een van haar vriendinnen lijk en neemt onderstaande foto. Die vind ik zelf heel leuk dus plaats hem hier. Voor we het weten is het twaalf uur en mijn maag begint te rammelen. Een kwartiertje later nemen we afscheid met het plan als ik terug ben van vakantie weer samen te komen. 
Rick en ik gaan samen lunch halen. Die van mij is weer een salade van Subway en Rick haalt zijn favoriet van Cava. We eten het in de warmte op het deck op. Het is vandaag heerlijk weer, maar 31 graden al is het vochtig. Ik merk dat het nu we 35 graden of meer gewend zijn zelfs wat koel aanvoelt.

Als Rick weer aan het werk gaat probeer ik met mijn Canon 80D de kolibries te fotograferen. Helaas heb ik problemen met waar de focus gaat en ik kan niet vinden hoe ik dat kan veranderen. Daar moet ik het internet maar eens op naslaan. Als iemand hier dat toestel heeft en raad weet hoor ik het graag.

Nu ik geen scherpe foto's heb gekregen besluit ik maar een filmpje te maken. De vogeltjes komen zo vaak langs op het moment. De mieren hadden de voeder ook gevonden, maar die heb ik succesvol afgeleid met een bakje nektar op het deck. 

Om twee uur heb ik afgesproken om met Lea Ann te video bellen. Ook dat wordt weer fijn een uurtje bijpraten. Volgende keer gaan we social distancing lunchen. Op deze manier is het toch wat socialer allemaal. We missen allebei de maandelijkse happy hours. Geen idee wanneer die weer zullen kunnen. 

Rick maait de voortuin nog voor we om half vijf naar het zwembad gaan. Het water is zeer verfrissend en ik vind het heerlijk, want had het flink warm. Rick vindt het eerst te koud, maar daarna leest hij ook de rest van het halve uur naast me. Het is iedere keer mijn uitje van de dag en het seizoen gaat me veel te snel. Ik hoop dat het zwembad dit jaar langer open kan blijven, maar daarover is nog niets bekend. 
Als Rick het maaien af heeft gemaakt komt hij met het voorstel in het Reston Town Center te gaan eten. Daar zeg ik geen nee tegen, want daar zijn veel goede restaurants. We strijken uiteindelijk neer op het terras van Passion Fish en wat een goede keuze is dat!

Mijn voorafje is gazpacho met kreeft en natuurlijk moet ik de soft shell krabben bestellen. Die zijn voortreffelijk bereid en ik vind het jammer als ze op zijn. Rick vindt zijn vis loempiaatjes en gumbo ook duidelijk zeer smakelijk. Het is alweer jaren geleden dat we bij dit restaurant aten en ik wil het nu wel op ons "herhaal" lijstje zetten.
Voor Rick is het nu dus vakantie. Morgen is het inpakdag en dan zondag op reis. Jammer genoeg vertelde Saskia gisteravond dat zij en Justin toch niet gaan komen. Justin heeft het te druk, maar ik probeer Saskia nog over te halen dan alleen te komen. Of dat gaat lukken weet ik niet. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

5 reacties:

AntoinetteU zei

Ik weet niet of het volgende op jouw kolibrie feeder past.
Wij hadden er een en het werkte prima (in CA).

Ik denk niet dat "afleidende" zoetigheid op je deck een oplossing is, je wilt niet meer mieren aantrekken !

https://www.perkypet.com/perky-pet-ant-guard-245l

Anja L. zei

Dat is inderdaad een leuke foto!
Wat een leuk filmpje van de kolibri, mooie vogeltjes zijn dat toch.
Jammer dat Saskia en Justin niet kunnen komen.
Succes met inpakken vandaag.

Marion2 zei

Een paar uurtjes extra slaap maakt zoveel uit. Op werkdagen moet ik om kwart over zes op en dan ben ik bij wijze van spreken al moe voor ik begonnen ben.

Wat sterk dat er nog een Nederlandse al zo lang in Vienna woont. Gezellig!

Wat schattig die kolibrie. Die snavel ook precies in het hart van de bloem. Ik dacht dat ze echt piepklein waren, maar dat valt nog mee.

Fijne vakantie!

Petra zei

@Antoinette - Wat een super tip, ik heb er gelijk 3 besteld! Dank je wel!

@Anja - Voor ons tweeen gaat dat inpakken altijd vrij snel, gelukkig.

@Marion - Ze zijn zo'n vijf centimeter. Het lijkt in het filmpje wat groter dan ze is.

Petr@ zei

Die foto van jou is inderdaad erg leuk! En grappig om een Nederlandse te ontmoeten die er ook al zo lang woont.

Hopelijk komt Saskia nog jullie kant op. Zou gezellig zijn.