Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, augustus 23, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Onze zaterdag begint wat somber. Het heeft geregend en nu zijn mijn baddoek en zwembad jurk dus nat. Gelukkig is het op het moment nog maar een enkele spetter, die uit de lucht komt. 

We halen ons Starbucks ontbijt en gaan dan naar het marktje in Vienna. Daar moeten we een koe afstand houden en iedereen draagt een mondkapje. Ik heb twee flessen van mijn favoriete groentesap besteld en haal die op van Green Heart Juice Company. Binnenkort openen zij een winkel in Vienna en dat zal het makkelijker maken deze sappen te kopen. 

Verder hebben we eieren nodig. Die kopen we bij een boer, die vertelt dat ze vandaag nog geraapt zijn. Ze zullen zo'n drie maanden vers blijven. Nou, dan zijn ze hier allang op! Bij een van de groentestalletjes kopen we mooie rode tomaten en bij een andere gele kerstomaatjes. 




Na nog een tijdje Pokemon Go gespeeld te hebben gaan we huiswaarts. Daar begin ik aan mijn cardio en Rick gaat een wandeling in Vienna maken. Daarna ruimen we de rest van de van uit, wat nog heel wat is. 

Voor we het weten is het tijd om te douchen (het is warm en vochtig en beiden druipen we na de inspanningen). Daarna gaan we eens kijken welke net geopende restaurants er zijn in de nieuwe buurt The Boro. 

Dit is weer zo'n Europees aandoende buurt, net als het Mosaic District. Er zijn appartementen en rijtjes huizen en Whole Foods en restaurants, waar die bewoners heen kunnen lopen. Ik weet mijn keuze al; een poke bowl van Poki DC. Rick haalt een Mexicaanse salade met garnalen van Fish Taco. 

We eten het op een terrasje en ik kan die poke bowl wel elke dag gaan eten! Wat is die lekker en zo kleurrijk! Ze hebben zucchini noedels (courgette spaghetti) als basis, beter dan de eeuwige salade mix. Rick is ook te spreken over zijn maal, voor herhaling vatbaar dus. 

Terug thuis gaan we eerst de meegebrachte hangmat ophangen. Dat valt nog niet mee om de juiste spanning te vinden. Rick probeert het uit en ligt prompt op de stenen van ons terras. Het is een komisch gezicht, maar ik moet hem wel even op helpen. 

Gezamenlijk komen we eruit en nu kunnen we gerieflijk gaan liggen. Ware het niet dat die vermaledijde muggen rondvliegen! Er zijn mensen, die hun tuin laten sprayen, maar ik wil niets dat andere insecten ook schaadt. De meeste producten doen dat wel, dus ik spray mezelf dan maar met DEET. 


We hebben ook een schoonmaakspul voor mijn hangmatstoel meegenomen. Ik had eigenlijk voor en na foto's moeten nemen. Al het wit dat je op de foto ziet was groen uitgeslagen. Het is niet perfect zoals toen alles nieuw was, maar het is weer wit en blauw in plaats van groenig en blauw. 

Het dondert om ons heen en het zwembad wordt telkens voor 45 minuten gesloten. Het spettert wat en is wat mij betreft niet echt zwembad weer. Rick heeft ook niet zo'n zin dus ik laat onze reservering voor vier uur gaan. 

In plaats daarvan lees ik in de luie positie op mijn hangmatstoel en voetenbankje. Rick begint aan de puzzel, die ik hem gaf, die niet bepaald makkelijk blijkt te zijn. Eens kijken hoe lang het duurt om hem in elkaar te zetten. 
Zo gaat de tijd snel en knorren onze magen opeens tegen zessen. We gaan naar Zenola om dat restaurant te helpen. Alle restaurants hier hebben het moeilijk en wij willen ze allemaal staande houden. Deze Zeitoun familie is zo aardig en de chef (vader) maakt iedere keer weer een heerlijk, niet op het menu staand, kippenlever gerecht voor mij. 

Als we klaar zijn met eten komt de chef ook even praten. Het gaat niet goed, ze missen de reizigers. Mensen, die Washington komen bezoeken en dan even bij hen eten. In Washington is dat ook een probleem, ik vrees dat we uiteindelijk veel favoriete restaurants zullen moeten missen. Met zijn tweeen kunnen we ook niet iedereen ondersteunen, maar we doen ons best.

Zondag

We zijn weer terug in het ritme van om acht uur opstaan. Vandaag wil ik een Anita's Spanish scramble als ontbijt. Bij Starbucks bestel ik dus alleen mijn nitro brew. Rick heeft iedere keer een heel ingewikkelde koffie met koud schuim en van alles en nog wat. Hij neemt de egg bites als ontbijt.

Dit gerecht van Anita's is genoeg voor twee ontbijten. Ik heb spinazie en champignons bij de uien en tomaat gedaan als groentes en zo is het toch een gezonde maaltijd. Gek genoeg houd ik niet erg van Tex Mex eten, maar dit ontbijt vind ik heerlijk.

Rick gaat een wandeling door de buurt maken, maar ik heb daar geen zin in. Ik doe mijn hardlopen op de plaats op het deck en als ik 5000 stappen bijeen heb vind ik het welletjes. Ik wil eens per week een "rustdag" gaan nemen. Ik moet wel bewegen vanwege de fibromyalgie, maar een half uur is ook goed als ik me redelijk voel.

Rick en ik hebben vandaag zin in salades voor onze lunch. Hij haalt zijn favoriet van Cava en ik mijn Subway door elkaar gehakte salade. Die blijf ik lekkerder vinden dan van Chopt en hij is veel goedkoper. De eigenaar van deze Subway is ook zo aardig en noemt mij altijd Miss Petra.

Na het eten pak ik mijn DSLR fototoestel want ik heb de eerste Monarch vlinder op een van onze buddleia's gezien. Hij zit wat ver weg, maar met mijn zoemlens krijg ik een paar mooie plaatjes. Ik ben helemaal weg van deze vlinders en hun interessante migraties van zuid naar noord en terug iedere zomer. 


Om twee uur heb ik met mijn zus en broer afgesproken voor een Zoom gesprek. Helaas kan Nederlandse broer er vandaag niet bij zijn. Bij mijn zus is er een schattige 10 weken oude zwarte labrador pup, die hun allemaal goed bezig houdt, zo lief! 

Daarna help ik Rick met de laatste stukjes van de rand van de puzzel te vinden. Hij zocht en zocht en ik vind ze bijna meteen. Je blind staren op iets is wat dat betreft een treffende uitdrukking, want Rick had wel drie keer alle stukjes bekeken en ze niet gevonden. We dachten al dat de puzzel niet compleet was. 


Opeens loopt het tegen drieen en we haasten ons naar het zwembad. Ik heb een nieuw mondkapje met een gemaskerde Grinch en de tekst: "All I need is my dog, it is too peopley out here". Ik krijg altijd al complimenten voor mijn Black Lives Matter hoed, maar nu ook voor dit mondkapje. Het is dan ook echt grappig en de Grinch een van mijn favoriete figuren.
Het water is heerlijk en het halve uur gaat weer veel te gauw voorbij. Tot onze teleurstelling kregen we vandaag een e-mail dat het zwembad toch zoals ieder jaar na Labor Day (8 september) sluit. We hadden gehoopt dat het langer open zou blijven nu de kinderen thuis school krijgen. Nog twee weken genieten dus, zoals altijd gaat de zomer veel te snel.

Als we weer droog zijn gaan we Vienna in. Ik heb nog een Vienna VA Foodies, mijn favoriete Facebook groep, die ook heel veel goeds doet, mondkapje besteld, want die zitten zo fijn en de opbrengst gaat naar families hier in Vienna, die het financieel moeilijk hebben. Bij Caffe Amouri worden ze uitgereikt. Nu heb ik een rode en een lichtblauwe. 

Bij Whole Foods halen we spullen voor drie maaltijden. Vanavond worden dat kalkoenburgers en een soort van caprese salade met mini tomaatjes en mini mozzarella balletjes. Rick grilt de kalkoenburgers bekwaam en het wordt een smakelijk maal.

Weekends vliegen voorbij en zo ook dit weekend. Allemaal een heel fijne week gewenst. 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat ziet je stoel er weer netjes uit! Ik moest lachen om die foto van Rick.
Ik hoop ook van harte dat onze favoriete restaurants het gaan overleven.
Vandaag begint onze vakantie, we gaan straks fietsen in Limburg daar is de grootste kans op droog weer. Helaas zijn de vooruitzichten voor deze week niet echt geweldig maar we zullen wel zien wat we verder gaan doen.
Fijne maandag.

Anoniem zei

Het is nog aardig warm bij jullie,
hier is het ondertussen flink af gekoeld,ook dat is weer wennen.
En de dagen korten alweer flink,tegen 21.00u is het savonds weer
schemerig,vind dat altijd jammer,maar als je dat ieder jaar weer mee mag maken,
dan zijn we er nog he!
Prachtige vlinder foto,s heb je weer kunnen maken,want dat valt niet altijd mee,
ze zijn zo bewegelijk vaak.
Komische foto van Rick,hoe hij daar zo ligt,heeft hij zich niet zeer gedaan?
Denk dat je beter zo,n hangmat op het gras kunt zetten.
Heb nog wat huismiddeltjes gevonden voor je, tegen de muggen.
Ergerlijk zo,n muggen beten.

Tegen muggen
https://wistjijdit.nl/huis-en-tuin/tips-tegen-muggen/2/

groetjes Joke

Petr@ zei

Gelukkig is het gelukt de hangmat op te hangen. Een erg komische foto van Rick zoals hij daar ligt.

Wat jammer dat het zwembad toch over twee weken sluit. Vaak is het daarna nog prima zwem weer. De zomer is inderdaad voorbij gevlogen, meer dan andere jaren.

Marion2 zei

Ik koop ook altijd verse eieren op de markt bij een kippenboer uit Barneveld. Die zijn ongeveer zes weken goed en dat vind ik al heel erg lang vergeleken bij de eieren die je in de supermarkt koopt. Ik ben dus heel verbaasd dat zelfs drie maanden mogelijk is.

Gelukkig dat Rick nog redelijk goed terecht gekomen is bij zijn val. Ik blijf het altijd een beetje eng vinden bij een hangmat. Maar die van jullie ziet er mooi en stabiel uit nu.

Ik heb de laatste maanden ook het puzzelen ontdekt. Hoewel ik er gisteren een heb opgeruimd vanwege de egaal blauwe achtergrond. Dat was me te gortig. Het is een ontspannende bezigheid . Jullie hebben er zo een mooie grote tafel voor.

Anja zei

Wat een mooie hangmat, daar zul je veel plezier van hebben. Jammer dat het zwembad toch dicht gaat, wat is de zomer weer voorbij gevlogen. Wij verblijven nog 2 maanden op de camping, hopelijk krijgen we een mooie nazomer.

Petra zei

@Anja - Een heel fijne vakantie gewenst!

@Joke - Nee, die "val" van Rick ging in slow motion, ik kwam niet meer bij! Dank je voor de muggen tips!

@Petra - Wij hadden gehoopt een paar weken langer te kunnen zwemmen, maar ja.

@Marion - Onze eettafel is inderdaad perfect om alle stukjes neer te leggen.

@Anja - Veel plezier, ik duim voor mooi weer voor jullie!