Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, augustus 28, 2020

Over vrijdag

Alweer Ricks laatste werkdag deze week en gelukkig wordt deze wat minder druk dan de afgelopen dagen. Het belooft een warme dag te worden en ik eet mijn ontbijt met smaak buiten. Dan begin ik vast aan mijn stappen terwijl Rick zich klaarmaakt.


Als we terugkomen met onze dagelijkse koffies van Starbucks raapt Rick iets op uit het gras. Het is een cicade en eigenlijk zijn het best mooie beestjes. Rick mag hem vasthouden, dat hoeft van mij nu ook weer niet. Een foto is genoeg. Om te laten horen wat een herrie ze maken heb ik een filmpje in onze achtertuin gemaakt. 



Om elf uur heb ik afgesproken met Dineke. Haar heb ik een aantal weken geleden ontmoet en ze nodigde mij bij haar thuis uit om koffie te komen drinken. Nu heb ik al genoeg koffie op en vraag een glas ijswater. We zitten in haar tuin en hebben zicht op het prachtige zwembad. Dineke nodigt me uit daar te komen zwemmen wanneer ik maar zin heb. Wel een prettig idee nu het zwembad binnenkort dicht gaat.

Het wordt weer erg gezellig en pas tegen enen nemen we afscheid. Mijn maag knort en ik bestel een sla wrap met garnalensalade van The Italian Gourmet. Dit is voor het eerst dat ik die probeer en hij is erg lekker.

De overblijfselen van orkaan Laura zijn op weg hierheen en volgens mij voel ik de luchtdruk veranderingen. Ik heb hoofdpijn en heb nergens puf in. Ik geef er maar aan toe en ga in mijn hangmatstoel zitten lezen. Ik kijk telkens of er misschien een baan vrijkomt in het zwembad, maar dat is niet het geval. 


Rick en ik hebben om vijf uur een reservering en een blik op de radar doet met hopen dat we niet meteen het water uitgefloten zullen worden. We horen donder in de verte, maar de lifeguards kennelijk niet. Zo kunnen we een kwartier afkoelen, maar dan moeten we inderdaad het water uit vanwege donder. 

De vlinders blijven prachtig


Het begint net als Saskia thuis komt te onweren. Zij gaat door een moeilijke tijd met Justin en we proberen haar zoveel mogelijk te troosten. Helaas krijgt ze een sms van Justin dat hij in persoon met Saskia wil praten over iets serieus. Zij is dus bang dat hij de relatie gaat beeindigen.

Natuurlijk wil Saskia dat vanavond nog weten en Rick werpt zich op haar naar Richmond te rijden en dan te wachten, zodat hij haar weer mee naar huis kan nemen. Ik heb zo enorm met Saskia te doen, ik wou dat ik de pijn kon verzachten, maar alles wat we kunnen doen is steun geven.

Het onweert vanavond onophoudelijk en ik wacht met spanning op een sms of telefoontje van Rick of Saskia. Ik ben blij dat Rick bij haar is, die zal haar de nodige liefde geven.

Edit: Inderdaad brak Justin de relatie af. De liefde is er wel, maar er is in hun beider levens teveel gaande. Als het echt bestemd is vinden ze elkaar wel weer. Nu is het aan ons om Saskia te ondersteunen.

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

 

18 reacties:

Irene zei

Heel veel sterkte voor Saskia.

Sylvia zei

Oh wat erg voor Saskia, jongste hier heeft 6 weken geleden te horen gekregen dat haar vriend “het niet meer voelde”. Zij had dit niet aan zien komen want zij woonden net een half jaar samen en hun huisje was net helemaal klaar. Gelukkig heeft ze snel een appartement weten te vinden maar ze heeft veel verdriet wat je als moeder dan weer niet in de koude kleren gaat zitten. Heel veel sterkte voor jullie beiden dus.
Liefs Sylvia

Sonja zei

Wat sneu voor Saskia, fijn dat jullie haar kunnen steunen, sterkte voor jullie.

Anja L. zei

Ach wat jammer voor Saskia! Fijn dat ze bij jullie terecht kan voor steun.
Sterkte voor jullie allemaal.

Anoniem zei

Wat sneu voor Saskia, maar wel een heer dat hij het niet via de telefoon doet.
Veel sterkte.
Groet, Bea

Petr@ zei

Wat leuk om weer een nieuw iemand ontmoet te hebben met wie je af en toe wat leuks kunt doen.

Maar wat een verdrietig nieuws van Saskia en Justin. Je breekt als je kind zo verdrietig is!
Lief dat Rick met haar mee is gereden. Je wil haar in zo'n gemoedstoestand niet alleen laten rijden dat hele eind. Dikke knuffel voor haar!

Anoniem zei

Wat sneu voor Saskia, sterkte.

Groetjes, Karin.

Anja zei

Wat verdrietig voor Saskia, fijn dat jullie haar kunnen steunen.
Met mijn ogen dicht waan ik me even in Reston wanneer ik de cicades in je filmpje hoor.

Inge - Jules & Louis zei

Ah, wat een lieve papa is Rick! Helemaal met haar meerijden tot daar. Wat erg voor Saskia, het enige wat je inderdaad alleen maar kan doen voor haar is er zijn om haar te steunen en te troosten. Ik kan me voorstellen dat dat ook niet in je eigen koude kleren kruipt.
Wel lief dat je vriendin heeft aangeboden te mogen komen zwemmen bij haar, is wel zo leuk als het zwembad binnenkort sluit.
Heel veel liefs en sterkte voor Saskia gewenst!! Geef ze een dikke knuffel ❤️🌺😘

Sally zei

Wat een mooie, scherpe foto van die Cicade zeg. Vooral die vleugels komen mooi uit. En wat vervelend voor Saskia. Wat breekt je hart als ouders als een van je kinderen verdriet heeft en door moeilijke tijd gaat en je kunt de pijn niet wegnemen. Wel fijn dat je er bent voor steun ,troost en een luisterend oor. Big hug, Sterkte.

Sophie zei

Veel sterkte voor Saskia. En wat een lieve ouders zijn jullie dat jullie haar direct zo warm opvangen.

Marion2 zei

Wat ontzettend naar voor Saskia. Als ouder breekt ook je hart.
Heel erg fijn dat jullie haar tot steun kunnen zijn.
Veel sterkte.

Nina zei

Het siert Justin wel dat hij inziet dat je soms beter zonder een ander verder kan, als er veel is in je leven waar je mee moet dealen... Super lief dat Rick meeging naar Richmond en fijn dat jullie er kunnen zijn voor Saskia. Het onweer lijkt bijna symbolisch voor de situatie. Sterkte, vooral voor Saskia!

Overigens...een zwembad in de tuin lijkt me fantastisch. Hopelijk kun je veel gebruikmaken van het komlekkerzwemmen-aanbod!

Esther zei

Ik leef met je mee. Mijn dochter’s relatie was beeindigd 8 maanden geleden na een relatie van 6 jaar....
Ze heeft een moeilijke tijd gehad en nu probeerd ze haar leven weer opte pakken. Ze wou in principe in Brooklyn gaan wonen en toen ze net wou gaan verhuizen begon de epidemie en besloot ze het even af te wachten. 3 maanden later nadat ze bij ons in huis 24/7 zat (coronavirus) besloot ze om de boel de boel te laten en naar Amsterdam te gaan. Nu heeft ze het prima naar haar zin daar en denkt er serieus over om zich daar te vestigen (ze heeft een Nederlands paspoort maar spreekt geen Nederlands). Ik zeg niet dat Saskia hetzelfde moet doen, ik weet alleen dat het tijd nodig heeft om te helen. Sterkte hier mee! Ik weet hoe moeilijk dit is voor haar (en ook voor jou als moeder).

Petra zei

@Allemaal - Heel hartelijk bedankt voor de lieve berichtjes. Gedeelde smart helpt ook, want ik vind het ook zo ontzettend naar voor haar en ze is zo ontzettend droevig. Wij vonden Justin ook heel leuk dus voor Rick en mij is het ook flink slikken. Ik kan me niet voorstellen hoe dat is als zo'n relatie al jaren gaande is en het dan opeens opbreekt, sterkte aan de moeders hier die dat hebben meegemaakt!

Eveline zei

Wat jammer voor Saskia, goed dat jullie er voor haar zijn.
Die cicaden die mis ik wel. Ik vond het wel een super geluid. Daar kreeg ik altijd een vakantie gevoel van.

Petra zei

@Esther- Dank je voor je verhaal, het helpt om te lezen over jongeren, die ongeveer hetzelfde mee hebben gemaakt.

Petra zei

@Eveline - Ik kan het me voorstellen.