Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, augustus 05, 2020

Over woensdag

Zoals zo vaak na een storm is het vandaag schitterend weer. Ik eet de overgebleven Spanish scramble van gisteren met een halve mok koffie. Intussen facebook ik met Katja. Zij hebben nog steeds geen stroom en zij heeft vreselijk geslapen door de hitte.


Katja moest vanochtend al heel vroeg op pad voor een doktersafspraak, die drie kwartier bij haar vandaan is. Terwijl ze op de dokter wacht klaagt Katja dat ze haar tas is vergeten en ze heeft nog geen ontbijt gegeten. Ze ziet er niet naar uit na de afspraak nog eens drie kwartier te moeten wachten voor ze kan ontbijten.

Moderne technologie komt haar redden. Ik bedenk me dat ik via mijn Panera app eten voor Katja in New Jersey kan bestellen. Zij zoekt naar de locatie, die het dichtst bij de dokterspraktijk is, en als ze de dokter heeft gezien bestel ik haar keuzes. Die staan klaar als Katja er aankomt. Ze is me super dankbaar, goede daad voor vandaag weer gedaan. 

Rick en ik hebben intussen onze koffies van Starbucks gehaald en hij is aan zijn werk begonnen. Ik doe mijn stappen op de plaats en als ik daarmee klaar ben ga ik verder lezen in mijn alweer leuke nieuwe serie van Pamela Kelley. Het zijn drie boeken dus ik kan weer even verder. 

Rick maakt nog eens zijn lunch thuis, maar ik heb mijn Subway salades gemist en haal daar een van op. Het stelt nooit teleur. We eten gezellig samen op het deck. De straat langs ons huis wordt opnieuw geasfalteerd en we gaan eens kijken hoe dat gaat. Volgens Rick de eerste keer dat hij dat ziet, lijkt me sterk.

De schoonmaakploeg komt, Orion gaat in zijn bench, Rick gaat in zijn auto werken en ik lees op het deck tot mijn zwembadreservering om drie uur. Ik verwacht koeler water en bedenk dat ik eerst wat baantjes zal moeten trekken om "door" te komen. 

Dat valt alles mee, maar ik zwem toch tien banen. Deze zomer heb ik nu acht kilometer gezwommen. Ik wil tenminste de tien kilometer halen dus ga vaker 250 meter zwemmen voor ik ga lezen. Het is werkelijk heerlijk in het water, het halve uur is dan ook zo voorbij.

Op weg naar huis neem ik wat bloemenfoto's. De schoonmakers zijn inmiddels klaar dus Orion mag uit zijn bench. Ik zit nog even buiten, maar het is muggentijd laat in de middag en ze jagen me naar binnen, rotbeestjes!

Op Twitter en Facebook laat Ralph Northam, de gouverneur van Virginia, weten dat er nu een app is, die je (compleet anoniem) laat weten of je in de buurt van een besmet iemand bent geweest. Ik download hem meteen en hoop dat heel veel mensen dat gaan doen. 



Rick komt terug met spullen voor het avondeten. We eten krabcakes, spinazie en de bloemkool tots. Het is weer een smakelijk maal. The Fresh Market heeft heel goede krabcakes, bijna alleen maar krabvlees, heel lekker. 

En zo is het alweer woensdagavond. De krekels tsjirpen buiten wat aankondigt dat we al wat later in de zomer zijn. Het gaat mij veel te snel en ik maak al plannen om mijn dagen niet Ground Hog day te laten zijn nadat het zwembad sluit. PS: Katja en Kevin hebben nog steeds geen stroom. 


5 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je dat voor Katja kon doen! Wat een pech dat ze nog steeds geen stroom hebben.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Handig die apps! Fijn dat je Katja zo kon helpen.
Wat vervelend dat ze nog steeds geen stroom hebben.

Heerlijk om elke dag te kunnen afkoelen in het zwembad. Hier wordt het de komende dagen super warm, kan wel 37 graden worden. Ik woon in een appartement met plat dak en veel ramen dus binnen loopt het dan op ruim boven de 40 graden! Ik zou dolgraag willen afkoelen bij het water maar overal zal het super vol zijn. Geen situatie waar je nu in wil zitten.

Monique zei

Wat een bummer zeg, zo lang zonder stroom. Dat zou in Nederland echt nieuws voor het journaal zijn. In Spanje ook niet trouwens :-) Die app voor corona, daar is zoveel bezwaar tegen in Nederland, ik snap al die mensen niet hoor! Ik zou er blij mee zijn.

Marion2 zei

Ik benijd je zo om het zwembad. Ik vrees dat ik pas weer een zwembad zie als we op vakantie gaan, maar dat zou nog wel eens heel lang kunnen gaan duren. Het buitenzwembad hier in de buurt is deze zomer vanwege corona gesloten:/.

Zodra de app hier komt (in september), neem ik hem ook. Er wordt enorm om de privacy gedacht, het schijnt zelfs te kunnen zonder dat je locatie zichtbaar is, dus ik snap de tegenstand niet zo. Of eigenlijk helemaal niet, want dit heeft zo'n zwaarwegend belang.

Petra zei

@Anja - Gelukkig inmiddels weer terug.

@Petra - Het zwembad is inderdaad heerlijk, dat ga ik straks weer enorm missen.

@Monique - Zo'n tropische storm is ook niet iets wat je in Nederland of Spanje mee zou maken. Het is onvoorstelbaar wat een schade die tropische cyclonen aanrichten. Er waren talloze tornado's, heel eng weer, ik ben al blij dat Katja en Kevins huis verder geen schade heeft.

@Marion - Ik snap al die oppositie ook niet. We worden nu al compleet gevolgd door Google of Apple.