Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, augustus 04, 2020

Over dinsdag, Isaias kwam langs

Het heeft vannacht flink huisgehouden en plenst nog als ik opsta. Gelukkig hebben we nog stroom en de wind valt hier heel erg mee. Net ten oosten van ons is het veel erger. Onze enige "schade" is een tak, die van de crape myrtle is afgebroken. 


Nadat Rick Orion in de plenzende regen heeft uitgelaten gaan we Vienna in. Ik heb besloten dat ik die Spanish scramble van Anita's, die me zondag door de neus werd geboord, vandaag wil halen. Bij de drive thru van Starbucks krijgen we onze via de app bestelde koffies aangereikt.

Bij Anita's kijk ik toch maar even of het dit keer wel de goede bestelling is en dat is het geval. Thuis smul ik van de helft ervan, de rest bewaar ik voor morgen. Orion probeert het nog even te stelen, maar gelukkig ben ik snel genoeg om hem daarvan te weerhouden.

Later dan gewoonlijk begin ik aan mijn stappen en Rick gaat aan het werk. Ik voel me niet optimaal, maar zoals altijd helpt het bewegen weer. Ik annuleer mijn zwembadreservering van vandaag, denkend dat er met deze regen toch geen lol aan zal zijn. 

Tegen de tijd dat ik mijn pho lunch van Roll Play bestel, zie ik blauwe lucht aankomen. De storm is nu op weg naar New Jersey, waar Katja al gauw meldt dat ze stroomuitval hebben. Hopelijk komt die snel weer terug want zij heeft belangrijke medicijnen, die gekoeld moeten blijven. 

Het is dinsdag dus virtuele lunch met Judith dag. Zoals altijd is er zo een uur en een kwartier voorbij en ben ik dit keer degene, die afscheid moet nemen, want ik heb om twee uur nog een virtuele afspraak met een Facebook vriendin. 

Dat is Susan, die ik in 2011 als een van mijn eerste klanten rondleidde. Zoals altijd weet ik van tevoren niet hoe een gesprek met iemand, die ik niet goed ken, zal gaan. Tot nu toe is het iedere keer ontzettend gezellig en ook nu weer. We nemen pas afscheid als onze telefoons aangeven dat de batterij bijna op is!

Het is nu wel heel zonnig en warm, dus ik heb even spijt dat ik niet naar het zwembad kan. Maar ik had ook mijn nagels lakken op mijn programma, zo gepland zo gedaan. Ik doe er dit keer wat zij diamant glitters noemen op. 

Alleen gaat het even mis en mors ik, waardoor niet alleen mijn nagels glitters hebben. De teen nagels gaan goed, maar voor de vingers heb ik nog wel wat oefening nodig. Naar de nagelsalon gaan vind ik voorlopig niet aan te raden. Het zal best redelijk veilig zijn, maar niet zo belangrijk als de kapper.

Buiten op het deck lees ik mijn boek uit en dan is Rick klaar met werken. We hadden het niet gedacht, maar kunnen vanavond gewoon de worstjes en paprika grillen. Daarbij hebben we zuurkool en bloemkoolpuree. Het is niet mijn favoriete maal, maar af en toe vind ik het prima. 

Waar ik op hoopte gebeurde dus, we zaten te ver naar het westen om Isaias voluit over ons heen te krijgen. De beelden op het nieuws laten wel zien dat het een pittige tropische storm is, want zelfs flink te noorden van ons is hij dat nog steeds. Ik hoorde op het nieuws dat onze regio veel problemen heeft met de "I" stormen. Isabel in 2003 is de zwaarste storm, die ik hier heb meegemaakt, maar er waren ook Ivan en Irene. Hopelijk blijft het nu een tijdje stil qua tropische systemen, want wij zijn liever niet in de Outer Banks tijdens zo'n storm!

3 reacties:

Petr@ zei

Gezellig weer die virtuele gesprekken. Ik sta open voor nog een keer een een virtuele meeting in het najaar.

Fijn dat jullie niet zo veel last hadden van de storm. Hopelijk had Katja snel weer stroom.

Zuurkool vind ik lekker als ovenschotel maar zo los als groente bij het avondeten eet ik het nooit. Op een af andere manier trekt me dat niet. Gek eigenlijk.

Anja L. zei

Wat een pech dat je je zwembadreservering had afgezegd.
Ik hoop dat Katja weer snel stroom had.
Je nagels zien er netjes uit hoor (en je vingers glimmen mooi).
Ik hoop dat de stormen voorlopig wegblijven.
Ik kan eigenlijk altijd wel zuurkool eten, ik vind het warm en koud lekker.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Petra - Laten we dat doen, gezellig! Ik ga het zeker weer meer doen als de zomer voorbij is. Ik vind zuurkool juist koud het lekkerst.

@Anja - Het schijnt nu ook heel goed te zijn om gefermenteerd voedsel te eten.