Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 13, 2022

Over een doodgewone donderdag

Rick heeft bij het opstaan de ramen niet dichtgedaan en het is ijzig in de kamer. Ik heb moeite mijn warme bed te verlaten, maar doe dat om kwart voor acht toch maar. Beneden schenk ik meteen een warme mok koffie in, die Rick zoals bijna iedere dag al lief voor me heeft gezet.

Dan maak ik een flinke pan vol paddenstoelen en een tomaat en pocheer mijn ei in de magnetron. Rick heeft de judasoor paddenstoelen gisteren weer bij H Mart gevonden en nu heb ik er lekker veel van. 

Iedere ochtend is Zorro van de partij. Hij krijgt wat snoepjes van Rick, maar als ik beneden kom laat hij duidelijk weten er nog wel meer te willen. Ik negeer dat meestal en dan is het tijd voor de vogeltjes op het deck. Zorro mekkert als hij een vogel ziet, zo grappig! Ik noem het Kattentv.


Rick is vandaag vroeg klaar en we gaan naar de Starbucks in Vienna. Daar is het voor de verandering helemaal niet druk en Kevin overhandigt ons de koffies. Dat eerste slokje van mijn nitro brew is iedere dag weer een genot. 

Daarna zet Rick mij thuis af en hij gaat door naar zijn doktersafspraak. Ik begin aan mijn stappen en besluit vandaag eens een interval op mijn mini elliptische machine te doen. Twee minuten zo hard als ik kan trappen en dan een minuut rust, het is weer eens iets anders en mijn hartslag gaat flink omhoog.

Voor ik het weet is het tijd om me klaar te maken voor personal training. Sharon heeft weer een goed programma voor me. Vooral bovenlichaam oefenen en dat is maar goed ook, want ik heb spierpijn in mijn benen van de VR workouts. 

Na het halve uur met Sharon rijd ik meteen door naar Whole Foods. Daar geef ik een vlaggetje af om teruggestuurd te worden naar Amazon. Ze zeiden dat het niet bezorgd zou worden en toen kwam het toch. Ik had inmiddels al een ander (leuker) vlaggetje gevonden, dus deze gaat terug.

Nu ik hier toch ben kijk ik even bij de bloemen, want mijn tulpen zijn uitgebloeid. Ik zie een heel mooi, nog voornamelijk in de knop, boeket van mini roosjes. Meestal kost zoiets meer dan $20, maar deze maar $12. Ik weet dat dat voor Nederlandse begrippen nog duur is, maar geloof mij, voor hier is het een koopje. 

Verder neem ik een bakje van hun overheerlijke gerookte zalmsalade mee. Dan kijk ik welke soepen er vandaag zijn en ik zie een van mijn favorieten, Italian wedding soep. Die gaat mee voor de lunch. 

Rick en ik eten gezellig samen en dan ga ik er weer op uit. Eerst gooi VLINDR vol bij het Safeway tankstation. Het valt me op dat ze bijna niet blauw meer is door al het zout van de sneeuwstorm. Het heeft geen nut de auto te wassen, want er komt dit weekend weer slecht weer. 

Het is weliswaar nogal sombertjes buiten, maar vrij "warm" met maar liefst acht graden. Ik besluit dit keer naar Southside park te gaan. De natuur is natuurlijk vrij kleurloos, maar ik maak foto's, want dat maakt me blij. 

Thuis ga ik spelen met Photoshop filters tot ik een interessant resultaat behaal. Ik moet zeggen dat ik dit een leuke hobby vind. Het resultaat is niet altijd fantastisch, maar het laat me creatief bezig zijn. 












Als Rick klaar is met zijn werk stelt hij een half uurtje bubbelen in de hot tub voor. Daar zeg ik geen nee tegen, want mijn spieren kunnen de warmte goed gebruiken. Rick neemt een biertje mee en ik mijn mocktail en we hebben er wat crackers met zalmsalade bij. Christine is vandaag naar Mexico vertokken, dus het wekelijkse happy hour gaat niet door vandaag. 

Heerlijk rozig van het warme water doe ik mijn pyjama vast aan. Rick wil eten van een van zijn favoriete Libanese cafe's en ik zie mijn kans schoon om dan van Passion Fin te laten bezorgen. Helaas voor Rick is het cafe net als gisteren heel vroeg gesloten en hij eet opnieuw Grieks van Plaka Grill.

Na vandaag is het weer even gedaan met het "warme" weer. Morgen komt er een 
koufront en 's middags zal het weer ijzig worden.

 Zaterdag vertrekken we naar New Jersey en hopen dan niet op maandag vast te komen zitten, want er wordt een flinke winterstorm verwacht. Voor nu lijkt het erop dat die maandag slechts koude regen zal brengen. 

4 reacties:

Anja L. zei

Knap dat je de titels nog steeds volhoudt.
Cooper krijgt van mij ‘s ochtends ook altijd een paar snoepjes, ik schuif ze over de vloer en hij rent er dan achteraan.
Je hebt een leuk boeket gekocht, voor Nederlandse begrippen is dat inderdaad duur maar ja, bij ons is de benzine weer duur.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Lekker, een half uur bubbelen in de hottub. Fijn voor je spieren.

Ik ben blij dat bloemen hier goedkoper zijn. Ik heb meestal wel drie bosjes staan, dat had ik vast niet gedaan als ik in Amerika woonde.

Marion2 zei

Gezellig, naar NewJersey. Het is zeker te hopen dat het weer acceptabel blijft.

Weet je dat ‘ In het kielzog van de Mayflower’ een serie is? Vanavond weer
een aflevering.

Veel plezier dit weekend!

Petra zei

@Anja - Die titels zijn niet makkelijk, ha ha. Inderdaad, de bloemen zijn duurder, maar ik vind ze ook weer niet onbetaalbaar zoals elders in het land (en dan krijg je nog slechte kwaliteit ook).

@Petra - Ik heb ze alleen in de winter en soms wel drie boeketten tulpen, maar die zijn goedkoper dan rozen.

@Marion - Ja, ik ga het zo meteen kijken en dank je wel!