Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 05, 2022

Over een winterse woensdag

Rick heeft mijn koffie al klaarstaan als ik om kwart voor acht beneden kom. Ik maak mijn ontbijt met de maitake en baby bella paddenstoelen en blauwe oesterzwammen. Het smaakt me weer opperbest. 

Saskia komt naar beneden en vraagt of we kunnen helpen haar spullen en katten in de auto te laden. Dat neemt een half uurtje in beslag en dan nemen we voor onbepaalde tijd afscheid van Saskia. We zullen haar vrolijke lach weer missen!





Rick en ik lopen een beetje down samen naar binnen. Het zal weer wennen zijn slechts met ons tweeen. Maar niet te lang getreurd, we hebben koffie nodig en die halen we van onze oude getrouwe Nick. Het is ook wel goed om weer een routine te hebben. 

Thuis gaat Rick aan het werk en ik doe mijn stappen. Daarna begin ik aan Saskia's kamer, want die ligt nog vol troep waar ze gisteren niet aan toekwam. Ik breng allerlei verfspullen naar de basement voor in onze knutselkast en doe spullen terug in de kast. Rick en ik ontfermen ons samen over de enorme kattenbak. Ik maak hem schoon en Rick draagt hem naar de garage. 

Voor we het weten is het na twaalven en tijd om lunch te halen. We halen onze gewoonlijke salades van Subway en Cava. Dan vertrek ik naar de basement, want mijn lunch met Judith hebben we naar vandaag verzet. Het is altijd weer zo gezellig! 

Terwijl we aan het kletsen zijn hoor ik de schoonmaakploeg binnenkomen. Die beginnen altijd boven, maar als Judith en ik tot volgende week afscheid hebben genomen, ga ik erop uit om ze niet in de weg te zitten. 

Eerst rijd ik naar Southside Park, maar daar is het parkeerterrein niet schoongemaakt. Dan maar naar de andere kant van Vienna naar Northside Park (ik weet, zeer geinspireerde namen!). Daar parkeer ik op een mij tot nu toe onbekende parkeerplaats naast het W&OD pad. 

Dat pad is een en al ijs, een mooie gelegenheid om mijn nieuwe Yaktrax uit te proberen. Daarmee gaat het prima. Ik steek het pad over en loop Vienna binnen. Daar staat het nog voor Kerst versierde LOVE beeld. 





Na wat foto's ga ik terug naar de auto, want het is waterkoud. Ik heb zin in een warm drankje en bestel een masala chai thee van Caffe Amouri. 

Het valt me op dat dit cafe geen binnen zitten meer toelaat. Terecht, want veel mensen negeerden de eis van de eigenaar om alleen als je actief at of dronk je mondkapje naar beneden te doen. 

Zodra de schoonmakers klaar zijn ga ik naar huis. Daar tref ik Rick in de basement. Hij stelt voor een drankje te gaan drinken bij de Hawk & Griffin pub. 

Zo vroeg zullen er nog niet zoveel mensen zijn. Ira voorziet ons van een biertje en een prosecco. We delen een portie vishapjes, die werkelijk heerlijk zijn! 

We zijn zo blij met deze pub dichtbij! Dit wordt onze "Cheers" bar, we kennen nu de bartenders en eigenaren al en zij herkennen ons ook. Vanavond is het trivia avond en dat lijkt ons ook erg leuk om te doen als de corona gevallen afnemen. 

Op weg naar huis worden we getrakteerd op alweer een prachtige zonsondergang. De wolken lijken een weersverandering aan te geven. 

Dat kan wel kloppen, want er komt meer sneeuw aan. Dit keer lang niet zoveel als eergisteren, maar toch. Dit is allemaal meer sneeuw dan we de afgelopen paar winters bij elkaar hebben gehad. 



We maken het makkelijk voor het avondeten en laten Grieks bezorgen van Plaka Grill. De taramosalata dip met komkommer en het gyro vlees is altijd weer zeer smakelijk.

We bellen met Saskia, die alweer veilig in haar appartement is. Het is altijd een opluchting, want er kan veel gebeuren tijdens zo'n lange reis. 

Tijd om onder een deken shows te gaan kijken. Vandaag even rust van de VR sportroutines, want ik heb nogal wat spierpijn. Dat is goed, want het betekent dat ik andere spieren gebruik. Morgen dus weer even doen. 
Twee van ons vieren zijn blij 



2 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je goed hebt kunnen wandelen. Vandaag was het hier droog en zonnig dus ik heb in de pauze ook even gewandeld.

Petra zei

@Petra - Ja, lekker er even uit