Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 18, 2022

Over een drukke dinsdag

Gisteravond bleven we te lang naar Emily in Paris kijken. Pas na elven lagen we in bed en dat merk ik wel bij het wakker worden, ondanks dat ik op mijn gewoonlijke tijd ontwaak.  Vanavond maar zorgen dat ik bijtijds mijn bed opzoek. 

Beneden begroeten Rick en Orion me blij. Ik maak mijn paddenstoelen, tomaat en ei ontbijt en schenk een door Rick gezette warme mok koffie in. Terwijl ik eet maakt Rick zich klaar voor zijn werk. 

Dan gaan we ons dagelijks ritje naar Starbucks maken. Het is overal erg rustig en er staat niemand voor ons in de drive thru. Dat komt mooi uit, want zo kan Rick keurig op tijd aan zijn werkdag beginnen. 


Mijn cardio is vandaag grotendeels op de plaats hardlopen. Om de een of andere reden vindt Orion het dan nodig om me aan te staren en heel zachtjes te piepen. Hij heeft kennelijk besloten dat hij tijdens mijn sporten wel wat om op te knauwen verdient. Wie kan die kop nu weerstaan? Ik niet!

Mijn bestelde Arena Strength weerstandsbanden zijn aangekomen. Ik wil meer bovenlichaam krachtoefeningen doen, maar gewichten nemen zoveel plaats in. Deze zitten in een kleine tas en ik kan de oefeningen in het bijgesloten boekje volgen. Ik probeer ze meteen uit en ze zijn fijn, want van stof in plaats van rubber. 


Rick heeft een belangrijke vergadering en vraagt mij op de Vector man te wachten. Die komt ons alarm aanbrengen aan de achterdeur. Het is een aardige man en hij heeft het klusje zo geklaard. Nu moeten we toch het alarm weer eens wat vaker aanzetten!

Het is al na twaalven als de alarm meneer is vertrokken. Ik bestel mijn geliefde Subway salade en trek me dan terug in de basement voor mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith. We spelen het altijd weer klaar om daar een heel gezellige bijna anderhalf uur van te maken. 

Als Judith terug aan het werk moet ga ik mijn lijstje van vanmiddag afwerken. Om te beginnen haal ik medicijnen op van de Walgreens drive thru. Dan ga ik naar de H Mart in Fairfax, aangezien de andere weinig paddenstoelen had gisteren. Daar hebben ze een enorme keuze aan paddenstoelen en ik neem een bakje judasoor paddenstoelen en een bakje maitake mee. 

Dan rijd ik terug naar Vienna en ga daar eerst bij Whole Foods eieren kopen. De roosjes, die ik vorige week kocht, waren gisteren alweer helemaal dood. Ik neem nu maar een boeket tulpen mee, want die staan tenminste een week. Verder heb ik opeens enorme zin in cottage cheese en die is bijna uitverkocht, dus ik ben blij dat ik nog een laatste bakje mee kan nemen. 

Mijn volgende doel is Aditi Gourmet, de Indiase supermarkt. Daar wil ik het ongezoete yoghurtdrankje dat ik zo lekker vind kopen. Helaas zijn de houdbaarheidsdata van de kleine flesje van vorig jaar, maar er is ook een halve gallon fles, die tot maart goed is. 

Er is een klant voor mij, dus ik loop eens door de winkel om te kijken wat ze zoal hebben. Onderstaande komkommer-achtige groente is een van de vele waarvan ik niet weet wat het is. Bij onderzoek blijken het gestreepte komkommers te zijn. Ik lees dat ze lekkerder zijn dan gewone komkommer. Dat lijkt me wel leuk om eens te proberen. 

Als laatste ga ik naar The Fresh Market. Dit is zo'n supermarkt waar je allerlei bijzondere levensmiddelen kunt vinden, maar geen gewone spullen als wc papier en schoonmaakmiddelen e.d. Ik maak kennis met de manager, die vaak berichtjes op de Vienna VA Foodies Facebook groep schrijft. 

Ondanks dat ik allerlei lekkers zie, vertrek ik met maar twee dingen: een molentje met meerkleurige peper en een met rozemarijn zeezout erin. Die gebruik ik altijd voor mijn ontbijt en zijn erg lekker. 

Allerlei Valentijnsdag lekkernijen


Tegen half vijf ben ik weer thuis. Ik geniet meteen van een bakje cottage cheese, wat heb ik dat lang niet gegeten! 

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we verder aan de puzzel. We hebben het missende randstukje nog steeds niet gevonden, maar dan is het er opeens! Toch fijn, want een incomplete puzzel is zo jammer. 

Gisteravond wilden we eigenlijk Vietnamees bestellen, maar beide restaurants in de buurt waren op maandag gesloten. Vanavond dus weer een kans en we laten van Four Sisters bezorgen. Hun biefstuk met limoensaus met waterkers en tomaat is zo ontzettend verrukkelijk!

Vandaag was het gelukkig een veel betere dag dan gisteren. De zon hielp daar erg bij mee!
 

3 reacties:

Anja L. zei

Dat koppie! Dat zou ik ook niet kunnen negeren.
Van cottage cheese word ik niet blij, ik hou niet van de korrelige structuur.
Gelukkig hebben jullie randstukje gevonden!
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Ik eet heel vaak cottage cheese maar nooit zo, altijd ergens mee gecombineerd.

Fijn dat vandaag een betere dag was. Zin maakt zoveel verschil!

Wij zitten vanaf vandaag in quarantaine, mijn jongste zoon heeft corona. Eigenlijk hoef ik niet in quarantaine vanwege de booster prik. Maar dat vind ik zo raar, dus ik doe het toch maar.

Petra zei

@Anja - Hij weet heel goed schattig te zijn. Ik vond cottage cheese een hele tijd niet lekker, maar nu wel.

@Petra - Hopelijk is je zoon er niet te ziek van en krijg jij het niet.