Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 21, 2022

Over een vriezende vrijdag

Rick staat weer keurig om zeven uur op, ondanks dat we gisteravond nog een tijdje met BJ hebben gekletst en daardoor later in bed lagen. Ik heb heerlijk geslapen in onze ijskoude kamer en als ik de mannen om kwart voor acht beneden hoor verlaat ik mijn warme bed.

Rick heeft al ontbeten en ik maak ontbijt voor BJ en mezelf. Ik bereid de paddenstoelen voor BJ en hij maakt er een eiwit omelet met tomaat bij. Ik pocheer daarna mijn ei en maak mijn paddenstoelen en tomaat prutje. BJ vindt de paddenstoelen ook heerlijk, ik heb hem op een idee gebracht. 

Na het eten halen Rick en ik koffies voor ons drieen van de Starbucks in Pan Am Center. Rick moet daarna meteen aan het werk. Ik doe mijn stappen op de mini elliptische machine en klets onderwijl gezellig met mijn broer. Na ook nog een weerstandsbanden routine heb ik genoeg bewogen en maak me klaar voor de rest van de dag.

Het vriest flink, maar BJ komt uit Ottawa en daar is het -20 overdag, dus die is daar wel aan gewend. Ik opper om een stuk op het W&OD pad te gaan wandelen naar het Vienna LOVE beeld. Daar heeft BJ wel oren naar. Er staat een fris briesje en we zijn nogal verkleumd als we weer bij de auto zijn. 


Caffe Amouri is om de hoek en ik stel voor daar een warm drankje van te bestellen. BJ neemt een chai latte met soja melk en ik dezelfde thee met amandelmelk. Wat is dat lekker met deze kou, we warmen er helemaal van op. 


Thuis wachten we tot Rick klaar is om lunch te halen. Dan kiezen de mannen salades van Cava en ik zoodles met heel veel groente en Parmezaanse kaas van Noodles & Company. We eten het thuis op en kleden ons dan superwarm aan.

We gaan namelijk een bezoek brengen aan Great Falls en kijken of er ijs is. Dat is er zeker! De rivier zit ook mooi vol en het is prachtig. Jammer van de kou (-6 met wind), want meer dan de drie uitkijkpunten bezoeken zit er niet in. Dat is genoeg voor mooie foto's. 















Op de terugweg gaan we door de drive thru van Starbucks. Daar bestellen de mannen een capuccino en ik nog een chai thee. Ook nu zijn die warme drankjes heel welkom. 

Rick gaat thuis nog even aan het werk en BJ en ik wachten tot hij klaar is. BJ laat mij zien hoe ik op onze televisie Nederlandse televisie kan kijken via de NPO app. Dat is leuk, want zo kan Rick ook weer wat meer Nederlands horen. 

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we de basement in. Daar snacken we van wat met zalmsalade besmeerde toastjes en de mannen genieten van een Ommegang biertje. Ik heb een Skinny Girl margarita. 

We bestellen Indiaas eten van Jaipur en moeten daar even op wachten. In de tussentijd gaan we You Don't Jack spelen op de XBox. Dat blijft altijd een heel leuk spel, hoewel we alle drie enorm verliezen. 

Rick gaat het eten halen en we eten gezellig aan de bar. Ik was eerst niet zo te spreken over Ricks idee om de bar te laten installeren, maar het blijkt een heel goede toevoeging aan ons huis te zijn. 

Na het eten gaan we verder met You Don't Kow Jack spelen. Het was een erg leuke dag en zo gezellig met mijn broer hier! Allemaal een heel fijn weekend gewenst!


 

7 reacties:

Reny zei

Brrr, ik krijg het al koud als ik alleen naar de foto's van Great Falls kijk, ha ha.

Heerlijk voor je dat jouw broer er is, maak er samen een gezellig weekend van !

Groetjes,
Reny

PS: die skinny girl margharita ga ik eens googelen.

Sonja zei

Wat fijn dat je broer is, uitgebreid bijpraten. Doen jullie dat in het Engels of Nederlands, grappig dat dit bij me opkomt.
Gezellig weekend samen!

Anoniem zei

Wat fijn dat je broer er nu is.
Geniet van de tijd samen!

Groetjes, Karin.

Anoniem zei

Gezellig dat je broer er is.Lang geleden dat jullie elkaar zagen. Maak er een heel fijn weekend van.
Groetjes Wil.

Anja L. zei

Net als Sonja vroeg ik me ook af of jullie Nederlands of Engels met elkaar praten.
Ik kreeg het al koud van de foto’s. Bij ons houdt het grijze weer aan.
Fijn dat je broer er voor heeft gezorgd dat je Nederlandse tv kunt kijken.
Project Rembrandt begint geloof ik zondag weer.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Jammer dat het zo verschrikkelijk koud was, alhoewel dat wel weer mooie foto's van Great Falls geeft.

Wat fijn dat je nu Nederlandse tv op je tv kunt kijken. Toch net wat fijner dan op de laptop.

Petra zei

@Reny - Die margarita (ik spelde het verkeerd gisteravond) is erg lekker, niet zo zoet.

@Sonja - We praten Nederlands met elkaar, maar voornamelijk Engels, want Rick is er meestal bij.

@Karin - Dank je, doen we!

@Wil - Het is altijd weer kwaliteitstijd samen.

@Anja - Nederlands en Engels, afhankelijk of Rick erbij is en soms beginnen we ook zomaar in het Engels tegen elkaar. Dank voor de tip, ik vind Project Rembrandt super leuk!

@Petra - Ja, en ook leuk als Rick wat meer Nederlands hoort, is goed voor hem.