Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 06, 2022

Over een herdenking en happy hour

Een jaar geleden werd het Capitool bestormd en vreesden wij en met ons de meeste Amerikanen het ergste. De slachtoffers van die dag worden vandaag herdacht. Helaas zijn veel Republikeinen niet bereid om de ernst van die dag in te zien. Het wordt door hen, zelfs degenen, die er middenin zaten, enorm gebagatelliseerd.

Na een paar artikelen erover op het nieuws te hebben gezien, vind ik het genoeg. Er is zoveel narigheid en ik probeer het nieuws zo min mogelijk te kijken. Ik geniet in alle rust van mijn ontbijt, terwijl Rick zich boven klaarmaakt voor zijn werk.

Dan gaan we op weg naar Starbucks. De sneeuw in het centrum van Vienna is nu grijs en grauw. Dan mag het wat mij betreft zo snel mogelijk wegsmelten. Naar verluid komt er vannacht nog wat bij, we zullen zien. 

Na mijn stappen ga ik alvast wat kerstspullen opruimen. Als de feestdagen voorbij zijn, iedereen naar huis en Rick weer aan het werk, vind ik de versieringen een beetje deprimerend. Ik ruim alles wat niet verlicht is op. Morgen of dit weekend zullen we de trapversieringen en de bomen opruimen. 

Maar liefst zes vuilniszakken met spullen staan nu in onze kamer om weer op zolder gezet te worden. Het lijkt nooit zoveel als het allemaal staat en hangt. Voor de andere seizoenen heb ik hooguit twee vuilniszakken met spullen. 


Al gauw slaat de klok twaalf en gaan we lunch halen. Voor mij wordt het de kleurrijke poke bowl van Poki DC. Rick haalt een salade en eet daarbij overblijfselen van zijn avondeten van gisteren en eergisteren. 

Na deze heerlijke lunch, want behalve kleurrijk en gezond is het ook een van mijn lievelingsgerechten, ga ik wat boodschappen doen. Ik begin bij de Vienna Vintner, waar ik sake haal. Die heeft Victor speciaal voor mij ingeslagen, dus dan moet ik het ook af en toe kopen.


Bij Greenheart breng ik de lege sapflessen weg en neem een nieuwe fles groentensap mee. Ik heb mijn mocktail met bloody Mary mix op de Vienna VA Foodies groep gezet en zo te lezen heb ik daar anderen ook enthousiast voor gemaakt. 

Als laatste ga ik naar Whole Foods waar het om de een of andere reden super druk is! Ik geef iets van Saskia dat terug naar Amazon moet af en kies dan een mooi bosje rode tulpen uit. 

Er staan lange rijen bij de kassa's, maar ik heb geen haast dus sluit aan. Een oudere dame ziet dat ik enkel een bos bloemen koop en laat me voorgaan. Heel aardig!

Thuis tref ik Rick sneeuw scheppend op het deck. Het is niet goed voor het hout en is nu toch niet mooi meer. Het deck ziet er weer bruin uit. 

Tijd voor een VR routine, want ik wil er als het enigszins lukt iedere middag een doen. Degene, die ik vandaag kies is echt heel wat! Hij duurt maar acht minuten, maar oef! Dit is echt een heel leuke manier om wat meer beweging te krijgen. Ik hoop dat ik het snel langer uithoud. 

Zoals iedere donderdag (behalve de afgelopen paar weken) is het happy hour met Chuck en Christine om half zes. Het wordt weer een heel gezellig uur en waarschijnlijk het enige deze maand. Chuck en Christine gaan volgende week naar Mexico en daarna gaan wij (hopelijk, ik moet het nog zien) naar Aruba.

Rick gaat ons avondeten halen, Indiaas voor hem, Japans voor mij. De wind huilt inmiddels om het huis en het gaat vannacht onaangenaam weer worden. Er komt sneeuw, maar niet veel en niet mooi zoals maandag. Van mij mag het alweer lente worden!

Fiona probeerde vanavond appelmoes, maar die van Costco is kennelijk erg zuur. Ik moet iedere keer als ik dit filmpje zie weer lachen, arm kind!


6 reacties:

Anja L. zei

Ach gossie, dat was echt even schrikken die smaak.
De kerstversiering ruim ik altijd op nieuwjaarsdag op, dan ben ik het echt zat. Alleen de kaarsjes en de verlichting op het balkon en in de tuin blijven. Die haal ik weg pas als het nog licht is als ik uit het werk kom.
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Wij hebben vanmorgen ook de kerstspullen opgeruimd naar zolder. Alleen de lichtjes buiten laten we nog hangen.
Hier was deze week ook veel aandacht voor gebeuren in Capitool vorig jaar, politieke klimaat verhard zo enorm.
Jullie zitten weer in de kou, hier gisteren in de tuin alle uitgebloeide bloemen weggeknipt; zodat we klaar zijn voor de sneeuwklokjes. De toverhazelaar bloeit al.

Petr@ zei

Ik heb ook gisteren de kerstspullen opgeruimd. Ineens gaat het tegenstaan.

Hè bah, grijze modderige sneeuw. Nee, dan mag het snel weer weg zijn.

Van mij mag de lente ook wel beginnen, haha. Gisteren ook een bosje (lichtroze) tulpen gehaald, voor het lente gevoel.

Ach die Fiona, die appelmoes vond ze echt niet lekker. Grappig dat ze dat op die leeftijd blijkbaar gelijk weer vergeten, want bij de volgende hap gaat de mond zo weer open (herinner ik me van mijn kinderen). Heerlijk die gezichtsuitdrukkingen op die leeftijd

Marion2 zei

Haha, dat toetje van Fiona.

Ik heb de kerstboom op 2 januari al opgeruimd. Na de feestdagen vind ik het
dan opeens niet meer passen. De rest van de versieringen heb ik woensdag
opgeruimd. Wel kaal dan opeens. Andere jaren ging ik dan altijd naar het
tuincentrum om de gaten leuk op te vullen. Maar ja, lockdown, dus die is dicht.
Gelukkig heb ik nog wel leuke sneeuwpop decoraties en dat staat ook gezellig.

Fijn weekend!

Anja zei

Hier heb ik de kerstboom op 2 januari opgeruimd.
Na de feestdagen gaat het tegenstaan en wil ik richting de lente.
Ahh Fiona vond de appelmoes echt niet lekker.
Wanneer zie je haar weer?

Petra zei

@Anja - de buitenverlichting blijft hier ook nog even, in ieder geval tot alle sneeuw weg is, maar waarschijnlijk langer. Alleen de kerstkransen ga ik opruimen.

@Tineke - Ja, het is hier nu wel echt winters, lange tijd niet meegemaakt.

@Petra - Inderdaad, Fiona bleef naar de lepel grijpen en iedere keer weer zo'n snoetje trekken, ha ha.

@Marion - Ik ga mijn sneeuwpop decoraties ook weer tevoorschijn halen.

@Anja - Hopelijk de 15e, als het weer/coronavirus geen roet in het eten gooit.