Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 24, 2022

Over alweer afscheid nemen

Rick staat op zijn gewoonlijke tijd op, maar ik doezel nog even verder tot Alexa me met een liedje uit Frozen wekt. Als ik beneden kom zitten de mannen aan de thee en koffie en zijn diep in gesprek. 

Terwijl ik BJ's en mijn ontbijt kook gaat Rick zich alvast douchen. BJ gaat nu thuis ook wilde paddenstoelen kopen om bij zijn ontbijt te eten. Hij vindt ze heel erg lekker.

Na het eten gaat Berend inpakken en Rick en ik vertrekken naar Starbucks. Daar halen we onze gewoonlijke koffies en nemen BJs favoriete espresso met havermout melk mee. 

Rick gaat aan het werk en ik doe, al kletsend met mijn broer, mijn tienduizend stappen. Dan douche ik en kleed me warm aan. Het kwik zal vandaag boven het vriespunt komen, maar niet ver. BJ merkt op dat hij zich nog nooit zo warm heeft moeten kleden bij een bezoek aan Virginia. 

De lucht is blauw en de zon schijnt, dus we besluiten te gaan wandelen. Eerst laat ik Berend het idiote Trump huis in de straat naast ons zien. Die mensen hebben hun hele tuin vol met Trump vlaggen en bij hun voordeur zit een miniatuur Trump. Hoezo geen cult?

Dan gaan we naar Southside park en lopen daar even rond. Het is maar een klein park, maar leuk om even te lopen en het riviertje te laten zien. 





Graffiti op een parkgebouwtje, mooi of niet?

Nottoway park is een stuk groter en daar maken we een langere wandeling. We zien een prachtige havik in een boom en natuurlijk de nodige eekhoorntjes. Het pad loopt door het bos en langs sportvelden en na zo'n drie kwartier zijn we terug bij de auto.




Het loopt bij twaalven en ik stel voor pho te gaan halen van Roll Play. Zo kan BJ zien of hij koolhydraatarme noedels lekker vindt. Zo'n warme soep is natuurlijk erg lekker met dit weer. BJ keurt de low carb noedels goed en gaat er in Ottawa naar op zoek. 

Inmiddels is Rick klaar met zijn vergaderingen. Hij eet zijn lunch en dan laden we Berends bagage in de auto. We gaan nog even naar het centrum van Vienna, waar Berend wat suikervrije chocolaatjes koopt bij Cocoa Vienna. Uit ervaring weet ik dat die erg lekker zijn. 

Na een korte wandeling op het W&OD pad, want het is waterkoud, bestellen we koffies voor de mannen en thee voor mij bij Caffe Amouri. Het blijft een gezellig cafe, jammer dat het zitgedeelte nog gesloten is. 

We nemen de drankjes dus mee in de auto en brengen Berend naar Dulles Airport. Hij is er wat vroeger dan gedacht, maar beter te vroeg dan te laat. We hebben er beiden een hekel aan te lopen nietsen tot het tijd is om afscheid te nemen. Ik heb altijd liever een snel afscheid. 

Dit lange weekend is heel goed geweest voor ons beiden. We hebben over heel veel onderwerpen gesproken waar je tijdens een snel telefoongesprek niet aan toekomt. Het blijft fijn om zo'n goede band met mijn broers en zus te hebben, ondanks dat we over drie landen verspreid wonen. 

Op de terugweg gaan we nog even naar de Giant voor kattenbakkengrit en Ricks ontbijt. Bij Whole Foods koop ik een boeketje rood met gele tulpen en een bakje cottage cheese en dan gaan we naar huis.

Daar woont Rick nog een vergadering bij en ik doe een verslavend "speurtocht" spelletje met Two Dots. Het is weer stil in huis opeens! Maar nu is het tijd om ons voor te bereiden op onze reis naar Aruba eind deze week.

Voor ons avondeten bestellen we van Bear Branch Tavern. Daar hadden we Berend mee heen willen nemen, want ze hebben zo'n leuk terras met verwarmers. Maar het was zelfs te koud voor hen. Ik bestel hun smakelijke biefstuk salade met lekker veel groentes. 

Nu is het tijd voor Jeopardy en wat andere shows. Het blijft maar koud en mijn spieren protesteren daar hard tegen. Dit is tot nu toe de koudste winter in jaren. 

5 reacties:

Nel zei

Fijn voor jullie beiden om zo'n heerlijk close weekend te hebben. Ook wel zo fijn dat Rick zo goed met hem kan opschieten. Dat was met recht quality-time.
Nu alweer tijd voor een volgende trip, wat een heerlijk vooruitzicht.

Wij zijn al 2,5 jaar niet buiten Nederland geweest en maar een enkele keer buiten de provincie. Benijd jullie wel.

Wat waren het weer schattige foto's van Fiona. Fotomodel in spé.

Petr@ zei

De dagen samen vliegen altijd zo voorbij. Maar je hebt ze toch maar mooi meegepakt.
Lekker vooruitzicht naar Aruba!
Ik kan binnenkort eigenlijk ook wel naar de zon gaan, nu ik toch corona heb. Hierna durf ik wel te vliegen haha ;)

Anja L. zei

Een kort maar krachtig bezoek was het.
Lekker dat jullie eind van de week alweer weggaan.
Wij gaan volgende week donderdag één nacht naar een B&B in Veere. Voor het eerst sinds Corona begon. We hebben er veel zin in.
Fijne dinsdag!

Anja zei

Fijn dat je zo'n goede band hebt met je broers en zus.
Ik heb al bijna 5 jaar geen contact meer met mijn enige zus.
Gelukkig heb ik een goede band met mijn schoonzusjes.
Heerlijk dat jullie eind van de week naar de zon gaan!

Petra zei

@Nel - Voor ons is het ook sinds de zomer van 2019 dat we naar het buitenland gaan, maar ja, wij hebben hier binnen de VS natuurlijk ook heel veel mogelijkheden.

@Petra - Volgens het verhaal heb je nu super immuniteit.

@Anja - Veere is zo leuk! Heel veel plezier!

@Anja - Ik vind dat nog steeds zo moeilijk voor te stellen, je was altijd so close met haar :(