Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 26, 2022

Over reizen plannen en voorbereiden

We zijn allebei vroeg vanochtend, want we gingen gisteravond vroeg naar bed. Rick moet weer vroeg aan de slag voor training en eet snel ontbijt. Tegen de tijd dat ik mijn ontbijt gekookt en op heb gegeten is hij alweer gedoucht en wel beneden.

Het vriest en belooft weer een heel koude dag met veel wind te worden. Rick neemt daarom een warme koffie, maar die heb ik thuis al gedronken. Voor mij blijft de nitro brew een dagelijkse traktatie. 

Thuis doe ik het grootste deel van mijn stappen routine. Dan gaan we op pad naar Personichealth, waar we onze PCR test voor Aruba laten doen. Er is niemand voor ons in de rij en het gaat allemaal heel vlot. Nu maar hopen dat voorzichtig doen geholpen heeft en dat we morgen een negatief resultaat zullen hebben.


Als ik mijn stappen bijeen heb doe ik de Disney VR training nog een keer. Het valt echt niet mee om al die ballonnen kapot te slaan, die van alle kanten op je afgevuurd worden. De liedjes zijn zo leuk en voor ik het weet zijn de twintig minuten om. 

De ochtend is opeens voorbij en ik bestel mijn salade van Subway. Daarna ga ik even naar Whole Foods om een Amazon pakket terug te sturen. De hyacinten lonken en ruiken zo lekker, maar die koop ik wel een keer als we weer thuis zijn. 


Maria komt vanavond om onze reis tijdens haar Paasvakantie te bespreken. We wilden eigenlijk naar Parijs, maar met alle maatregelen, die nog steeds telkens veranderen, stellen we dat maar uit. We hebben nu bedacht naar Seattle en omgeving te gaan. 

Natuurlijk ben ik al vele malen in Seattle geweest, maar we hebben in 2006 ook de omgeving uitgebreid verkend. Ik lees daar mijn blog van na en print het uit, zodat ik het met Maria kan bespreken. 

We gaan in april en uit ervaring weet ik dat Mt. St. Helens en Mt. Rainier dan niet alle toegangsroutes open hebben. Verder zoek ik uit of we misschien een orca cruise kunnen doen. Ik ben er zo een aantal uren mee bezig en krijg er steeds meer zin in. 

Zelfs een dikke deken helpt niet met warm blijven, dus ik doe de open haard gezellig aan. Verder heb ik een nieuwe thee besteld met allerlei kruiden en die is werkelijk heerlijk! Na een tijdje ben ik eindelijk opgewarmd. 


Rick wil Vienna in om zijn stapeltje stripbladen te kopen bij Big Planet Comics. Ik ga gezellig mee. Ik hoop dat we tegelijkertijd mijn medicijnen van Walgreens kunnen ophalen, maar die zullen pas na vijven klaar zijn. Dat kan morgen dan wel. 

Maria komt om zes uur en we bestellen Thais van Natta Thai. Rick gaat het voor ons ophalen. Wij gaan de basement in en aan de bar onze reis bespreken. Ik heb ook erge zin om de nationale parken in het noordwesten weer te gaan bezoeken. Dat is voor de meeste alweer zestien jaar geleden. 

Tegen de tijd dat Rick terug is met het eten hebben Maria en ik al een heel schema opgezet. We hebben negen volle dagen en kunnen dus de tijd nemen in bijvoorbeeld Olympic National Park. Tijdens het eten praten we bij over hoe het met ons gaat, want we hebben elkaar alweer een tijdje niet gesproken. 

Om acht uur neemt Maria afscheid, want ze moet naar bed. Ze zal morgen om vier uur opstaan om te gaan zwemmen. Na onze vakantie wil ik echt ook binnen gaan zwemmen, maar niet om vier uur!

Katja stuurde weer een paar schattige foto's van Fiona. Ik mis haar zo als we daar niet zijn! Wat een geluk dat het internet bestaat.


PS: De PCR testen zijn negatief en we kunnen naar Aruba! Zo blij!


6 reacties:

Anja L. zei

Ik vond de omgeving van Seattle erg mooi. Wij hebben toen we in Seattle een fietstour gedaan, de gids wist heel veel te vertellen.
Wat fijn dat jullie op vakantie kunnen. Wat een heerlijk idee.
Mijn zelftest is gelukkig negatief.
Wat een heerlijke baby is Fiona.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Heerlijk, twee vakanties in het vooruitzicht! Altijd fijn.

Wij hebben een paar dagen Valencia geboekt voor eind april. Van mij mag het vast wel zover zijn.

Marion2 zei

O, ik benijd je zo! Heerlijk naar de zon en daarna nog een leuke trip.

Ik verheug me op een lang weekend Valencia in mei en hoop dat het daar
dan al warm is. Verder nog geen concrete plannen, maar er komt vast
nog wel wat.

Anja zei

Wat een leuke vooruitzichten, Aruba en Seattle. Schattige foto en filmpje van Fiona.
Onze oppasmiddag ging vandaag niet door, de kindjes waren snotterig.
We hebben in overleg met Sanne het risico niet genomen.

Petra zei

@Anja - Ja, ik ben ook dol op die omgeving. Ik weet niet of het fietsweer gaat zijn, maar we kunnen het in gedachten houden.

@Petra - Kan ik me voorstellen!

@Marion - Grappig dat jij en Petra boven jou beiden naar Valencia gaan!

@Anja - Ach, dat is jammer, ik kan me voorstellen dat jullie op zulke dagen enorm van de kleintjes genieten.

Haralson Art zei

Om een van de eilanden te bezoeken is ook leuk. We zijn een paar jaar geleden naar San Juan Island geweest. Dat was begin juni, de poppies bloeiden :)