Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 10, 2022

Over een matige maandag

Rick staat op zijn gewoonlijke zeven uur tijd op en ik vind het een kwartiertje later ook tijd mijn bed te verlaten. Het is prachtig zonnig weer, maar als ik de voordeur open om een pakketje binnen te halen word ik bijna weggeblazen door een ijskoude wind. Daardoor is de gevoelstemperatuur ver onder nul. 


Tijd om mijn warme ontbijt te maken. Het is een bord vol paddenstoelen met de vier soorten en oh zo lekker! Ik lees steeds meer over hoeveel goede voedingstoffen erin zitten en hoop dat die ook in mijn lichaam hun werk doen. 

Met de stoelverwarming aan rijden we na Ricks douche naar Starbucks. Daar staan de koffies al klaar en keurig om negen uur begint Rick aan zijn werkdag. Ik ga mijn cardio doen en bel daarna de kliniek waar we onze PCR afspraak maakten. Gek genoeg kreeg Rick een bevestigingsemail, maar ik niet. Mijn afspraak is wel geregistreerd, dus helemaal goed. 

Om half elf kom ik bij Sharon aan voor personal training. Sharon had rond de jaarwisseling een positieve test, al had ze nauwelijks symptomen. Vorige week ging de personal training dus niet door. Het halve uur met gewichten gaat zoals altijd snel en dan ben ik voor vandaag klaar met sporten. 

Thuis begin ik een chat met Bath & Body Works. Ik heb een week geleden een grote bestelling gedaan en daar heb ik maar twee dingen van ontvangen (meestal komt alles in een keer). Nu staat er bij alle andere spullen dat ze 7 januari bezorgd zijn. Nou, mooi niet! De klantenservice is heel goed en nu komt de rest als het goed is vrijdag. 

Orion zit er zo mooi bij en kijkt naar Rick dat hij mijn zwartwit foto van vandaag wordt. Ik vind het op het moment weer heel gezellig dat Orion er is. Hij mag dan moeilijk zijn als hier bezoek is, maar hij is zo helemaal mijn (warme) maatje tijdens deze koude dagen. 

Rick maakt zijn lunch thuis en ik ga een salade van Subway halen. Die smaakt me altijd weer heel goed en zo heb ik een bak groente binnen. 

En dan ligt er een lange middag voor me. Die koude wind is funest voor mijn spieren, dus een wandeling zit er vandaag niet in. Wel probeer ik ieder uur tenminste 250 stappen te lopen. Anders zit ik de hele tijd en dat is niet goed.

Als eerste haal ik mijn glazen bol tevoorschijn en ga onderwerpen zoeken om te fotograferen. Dat worden de kerstster en de puzzel. Daarna speel ik weer met filters en vind onderstaande resultaten leuk qua kleur. 




Dan belt Christine en terwijl we gezellig bijpraten puzzel ik wat en maak Tokyo, Belize en Londen af. Het is niet de moeilijkste puzzel, maar wel erg leuk en kleurrijk. Na een uurtje nemen Christine en ik afscheid voor een paar weken. Zij gaat donderdag naar Mexico om een goede vriendin te bezoeken. 

Amazon is weer langs geweest en bracht dit duo Valentijnsdag kabouters. Zo langzamerhand heb ik ze voor ieder seizoen en ik blijf ze zo leuk vinden. Het maakt me blij om ieder jaar toch een paar nieuwe winter- of Valentijnsdag versieringen te vergaren. 

Al een tijdje wil ik mijn babyboek weer eens inkijken om te zien hoe ik er op Fiona's leeftijd uitzag. Ook dacht ik vroeger net zo'n girafje als die van Fiona te hebben, maar dat blijkt een olifantje te zijn geweest. Op onderstaande foto ben ik zeven maanden oud. 

Voor ons avondeten hebben we wat interessante dingen vergaard. Kalkoen gehaktballen met "macaroni" met kaas (de macaroni zijn bloemkoolroosjes) en broccoli tots. Het is grappig, want het voelt als een vrij zware maaltijd en zou dat met pasta en aardappel misschien zijn, maar de bloemkool en broccoli maken alles goed. 

Buiten stormt het flink en vannacht gaat het min acht worden met een gevoelstemperatuur van min zeventien. Morgen nog zo'n ijskoude dag en dan wordt het gelukkig minder. Ik voel me nu wel erg opgesloten. Maar ach, gelukkig is er thuis ook genoeg te doen. 

7 reacties:

Petr@ zei

Goed van je om toch in beweging te blijven. Het is zo verleidelijk om maar gewoon op de bank te hangen met dat koude weer. Hopelijk kan Aruba doorgaan, heerlijk om je spieren wat warmte te geven.

Anja L. zei

Ik ga tegenwoordig steeds een kwartiertje op de plaats lopen als ik televisie kijk. Op het werk loop ik ook heen en weer maar ik heb geen stappenteller dus ik heb geen idee hoeveel stappen ik op een dag zet. Ik beweeg in ieder geval met fietsen naar en van het werk en 's avonds op de crosstrainer al anderhalf uur per dag.
Ik hoop voor jullie dat Aruba door kan gaan.
Ik moet wat meer oefenen met de lensbal, ik weet niet hoe ik een goede foto kan maken als ik hem in mijn hand hou.
Leuke babyfoto van jou.
Fijne dinsdag.

Tineke zei

Leuk je valentijns trollen.
Hier is het ook koud , maar lekker koud met een zonnetje en weinig wind.
Mijn oudste kleindochter zou met studenten groep naar Stockholm gaan, gaat niet door vanwege corona, ook hun gala was in het najaar afgeblazen; jammer hoor.
Altijd leuk om weer eens oude foto's te bekijken en vergelijken

Marion2 zei

Het is inderdaad niet de fijnste tijd van het jaar, maar je hebt wel iets
leuks en warms om naar uit te kijken.

Ik hoorde over de vele besmettingen in Amerika. Denk je dat er een lockdown
gaat komen of blijft alles open?

Anoniem zei

Tijdens het opruimen van de kerstspullen loop ik ook heel wat.En aangezien een paar grote dozen boven op de kast staan moet ik de nodige keren trap op,trap af.Bijna klaar dus morgen de restanten en de 2 dwergbomen aftuigen. Maar gelukkig lukt alles zonder hulp.Krijg wel de waarschuwing: mam wees je voorzichtig.
Groetjes Wil.

Anja zei

Wat een kou bij jullie. Gelukkig wordt het na morgen minder.
Op het nieuws hoor ik van de vele besmettingen bij jullie, hier gaat het niet veel beter.
Wat zijn je Valentijns trollen leuk!!

Petra zei

@Petra - Nou inderdaad! Heel verleidelijk om helemaal niets te doen!

@Anja - Ik vind die lensbal nu wel heel leuk om wat creatiefs mee te doen. Dat is best moeilijk.

@Tineke - Zo jammer voor de jongeren! Mijn neefjes en nichtjes hebben er ook erge moeite mee.

@Marion - Nee, hier komt geen lockdown meer. Er wordt verwacht dat de piek binnenkort wordt bereikt.

@Wil - Ja, ik kan me de waarschuwing van je kinderen voorstellen!

@Anja - Dank je! Het is inderdaad bar en boos met de besmettingen!