Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, januari 19, 2022

Over een waargebeurde woensdag

Rick heeft weer een belangrijke presentatie en heeft zijn wekker voor kwart voor zeven gezet. Ik word weliswaar wakker, maar dat is me echt te vroeg om op te staan. Voor mij is kwart voor acht een mooie tijd. 

Terwijl ik mijn contactlenzen indoe komt Rick al boven voor zijn douche. Orion volgt hem getrouw. Ik haast me naar beneden om mijn ontbijt te maken, zodat we na Ricks douche onze koffies kunnen gaan halen. 

De drive thru bij Starbucks is weer heel rustig en we zijn al om kwart voor negen terug. Rick gaat aan zijn presentatie werken en ik ga naar boven. Vandaag wil ik het grootste deel van mijn cardio op de grote elliptische machine doen. Dat gaat goed en nog voor tienen heb ik mijn tienduizend stappen bijeen. 



Na mijn breinspelletjes gedaan te hebben haal ik de weerstandsbanden tevoorschijn. Daarmee doe ik een bovenlichaam routine. Als ik Fiona een tijdje vast heb gehouden voel ik mijn armspieren, dus die wil ik wat sterker maken. 

Als laatste van mijn sportroutine vanochtend doe ik een VR HIIT routine. Ik ben benieuwd wanneer ik daar meer dan tien minuten van kan doen. Wat een uitdaging is het iedere keer. 

Weer terug in de keuken zie ik een eekhoorn acrobaat op onze vogelvoeder. Tijd om het eekhoorn eten bij te vullen en het vogelvoer ook. Het is vaak een drukte van jewelste op ons deck.

Na mijn douche haal ik een salade van Subway, die blijf ik heerlijk vinden. Rick maakt snel lunch van wat overblijfselen en gaat dan nerveus terug in zijn kantoor. Iedereen vindt zijn presentaties altijd heel erg goed en toch is Rick er altijd weer zenuwachtig voor. 

De schoonmaakploeg komt en dat is voor mij het teken om erop uit te gaan. Saskia heeft gevraagd of ik haar een scheikunde ringmap, die nog op haar kamer lag, kan sturen. Bij de UPS winkel word ik bekwaam geholpen en Saskia zal de map zaterdag of maandag krijgen.

Dan bedenk ik me dat ik helemaal geen contant geld heb en dat heb ik nodig voor de fooi bij de kapper. Ik ga naar Whole Foods, koop daar een flesje water en pin dan gelijk $100. Zo kan ik weer even vooruit. 

Precies op tijd ben ik bij Lofty Salon. Het valt me op dat de klanten hier, ik ook, mondkapjes dragen, maar Mona, Carmen en de receptioniste niet. Dat snap ik niet, want Mona's man heeft ernstige gezondheidsproblemen en als hij daar corona bovenop krijgt lijkt me dat gevaarlijk. 

Mona knipt mijn haar in model en Carmen kleurt het bij. Daarna foehnt en krult Carmen het. Als ik het nu zelf eens zo kon doen! Ik ga toch maar weer met de krultang aan de gang morgen. Dat geeft zoveel meer volume. 

Intussen is het zo'n elf graden en dat voelt bijna zomers aan. Ik besluit dan ook een stukje op het W&OD pad te gaan wandelen. Ik ben niet de enige, heel Vienna lijkt wel op de been op deze ene niet ijskoude dag van de komende paar weken. 




Na een fles Rooster groentensap van Greenheart gehaald te hebben ga ik huiswaarts. Het huis ruikt lekker schoon als ik binnenkom. Arme Orion zit nog in zijn bench en ik ga even wandelen met hem. Morgen wordt het weer ijzig, dus vandaag is het fijn om veel buiten te zijn. 

Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons voor het laatst over deze puzzel. Alle stukjes zijn aanwezig en hij was erg leuk om te doen met al die kleuren. We hebben nog een aantal nieuwe puzzels liggen, dus eens kijken welke we nu gaan doen. 

Voor ons avondeten bestellen we van BarTaco. Rick gaat het ophalen. Niet veel later krijg ik een sms. Rick heeft per ongeluk van BarTaco in Reston besteld en hij staat in Merrifield. Reston is nogal ver weg. Gelukkig is de manager zo aardig onze bestelling daar te maken en Rick er niets voor te rekenen. Heel goede klantenservice!

Zoals altijd smaken de in slabladeren gewikkelde "taco's" heerlijk. Je zult deze niet in Mexico vinden, maar de combinaties zijn zo smakelijk. Mijn favoriet van vanavond is biefstuk met kimchi. 

Intussen krijgen we video's en foto's van Fiona toegestuurd. Haar box is er en lekker groot, zodat ze erin rond kan kruipen. 

Verder kruipt Fiona met veel aanmoedigingen door haar ouders door een stoffen tunnel. Zoeen hadden onze kinderen van IKEA en voor hij stuk ging heeft Orion daar nog doorheen gerend. Ik ben weer zo dankbaar voor het internet dat wij de video's meteen kunnen kijken. 


5 reacties:

Anja L. zei

Fred moet vandaag een presentatie bij een klant geven. Hij was ook zo nerveus. Hij was al erg vroeg wakker vandaag.
Vreemd dat de kappers geen mondkapjes dragen. Ik mag volgende week eindelijk weer naar de kapper.
Wat een grappig filmpje, Fiona kruipt nu nog als een zeehondje.
Fijne donderdag!

Anoniem zei

Oeh, ik zou niet blij zijn met kappers zonder mondkapje.
Afhankelijk van welke soort je draagt, bescherm je juist een ander.
Ik draag het voor jou, jij voor mij, is hier de slogan (Spanje).
Maar uit ervaring weet ik ook dat het best lastig is om te vragen of ze een mondkapje (goed) willen dragen.

Groetjes, Karin.

Tineke zei

Fiona maakt flinke vorderingen, leuk dat jij ze life kunt volgen.
ps wij noemen het 'tijgeren' als ze nog niet op handen en knieen kruipen.
Vandaag voor het eerst weer yoga; lekker vooruitzicht.
Tai-chi volg ik via internet , dus dat kon steeds door gaan.

Petr@ zei

Bizar inderdaad dat de kappers geen mondkapje droegen. Gelukkig is het hier verplicht en is mijn kapster sowieso voorzichtig. Anders zou ik ook niet bij haar komen.

Wat een schattig filmpje van Fiona. Je ziet zo dat ze graag naar ouders toe wil kruipen.

Petra zei

@Anja - Ik was ook altijd wel nerveus als ik trainingen moest geven. Is ook wel normaal.

@Karin - Hier is het niet verplicht, maar er zijn maar heel weinig mensen, die ze niet dragen. Wij hebben N95 en KN95, die ook onszelf beschermen. Ik vind het ook wel getuige van weinig respect voor je klanten, eerlijk gezegd.

@Tineke - Tai-chi lijkt me interessant, maar ik denk niet dat ik daar het geduld voor heb.

@Petra - Hier is het niet verplicht, maar vrijwel iedereen draagt ze (en voornamelijk nu N95 en KN95) en het winkelpersoneel helemaal. Maar ja, Mona is nogal eigengereid.