Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 14, 2022

Over een winderige winterdag

Alexa wekt me vanochtend met een van mijn favoriete Disney liedjes: "You're Welcome" van Moana. Dat stemt me meteen vrolijk en opgewekt ga ik naar beneden. Daar tref ik Rick al klaar met zijn ontbijt, dat is vroeg voor zijn doen.

Vrijdag is altijd een fijne dag qua ontbijt maken, want ik kan gewoon de overgebleven paddenstoelen op maken, in plaats van te bepalen hoeveel ervan in de pan te doen. Met een warme mok koffie smaakt het me weer opperbest.

Als ik klaar ben met eten is Rick gereed om naar Starbucks te gaan. We gaan vandaag naar het cafe in het Pan Am Center. Het blijkt dat Rick om negen uur een belangrijke presentatie heeft, vandaar het vroege uur.


Rick verdwijnt met zijn koffie in ons kantoor en ik ga aan mijn stappen. Nog voor tienen trilt mijn Fitbit dat ik de tienduizend heb gehaald.  Het boeket roosjes is echt genieten en ik neem er een paar foto's van. 


Ricks presentatie ging zoals altijd goed. Hij kondigt aan naar Norm's Beer & Wine te gaan om een van zijn biervaten terug te brengen. Ik ga mee, want ik wil kijken of ze er sake hebben. Dat is niet het geval dit keer. 

Even overweeg ik Virginia pinda's mee te nemen naar New Jersey, maar dat doe ik een volgende keer wel. Dit keer hebben we de chocolade. Norm's heeft ook een grote selectie hete sauzen. Ik grap tegen Rick dat ik er een aantal voor onze van pittige sauzen houdende eekhoorn zou moeten kopen. Dat doen we toch maar niet. 
Ontzettend veel smaken Virginia pinda's!


Nu we toch in de buurt zijn gaan we ook gelijk naar Greenheart. Daar koop ik drie van Katja's favoriete sappen en het blauwe kokosnootdrankje. Voor mezelf neem ik natuurlijk een Rooster sap mee. Ik gebruik de winkel meteen maar als mijn zwartwit themafoto van vandaag.



Thuis doe ik een COVID test. Zuiver voor de zekerheid voor morgen, want Rick en ik zijn vrijwel nergens geweest. In de supermarkten hebben we altijd een KN95 or N95 mondkapje op. Inderdaad is mijn test negatief. 

Tijd voor wat Supernatural Flow VR sporten. Ik vind dit een superleuk spel en ik voel vooral mijn beenspieren erna. Op de foto zie je witte en zwarte "ballonnen". Die komen op je af en de zwarte moeten met de zwarte knuppel en de witte met de witte knuppel kapot geslagen worden. Ik draai me in allerlei kronkels om ze allemaal te raken!

Voor de lunch gaan Rick en ik onze klassieke Subway en Cava salades halen. Rick eet in zijn kantoor en ik ga na het eten naar boven om in te pakken voor morgen. Het gaat ijzig koud zijn en dus gaat mijn dikste kleding mee. 

De eekhoorns zijn dol op deze mais"zuilen"

Het stormt weer eens buiten en met die harde wind voelt het stukken kouder dan het is. Ik besluit mijn spieren daar niet aan onderhevig te stellen. Een gezellig middagje thuis is ook geen straf. Voor het eerst in lange tijd kleur ik weer eens een plaat van Happy Color in. 

Halverwege de middag kan Rick een pauze nemen en doen we zijn COVID test. Zoals we al verwachten is die ook negatief. We kunnen dus met een gerust hart naar New Jersey.

Als Rick klaar is met zijn werk gaat hij in de basement wat XBox spelen. Ik heb een Nederlandse serie van 2017 ontdekt, Kunstraadsels, en ga die kijken. Interessant, daar zou ik wel meer afleveringen van willen zien. 

Voor ons avondeten halen we op van BJ's. Ik ga voor een bloemkoolgerecht en Rick en ik delen wat "boneless chicken wings" met een sausje van peper en citroen. Feitelijk zijn dat kip nuggets, want vleugeltjes hebben natuurlijk wel botjes. 

Het is allemaal zeer smakelijk, terwijl ik gewoonlijk niet zo weg ben van hun eten. Ik houd van ongewonere dingen op het menu en dat bloemkoolgerecht hoort daar wel bij. Zelfs een saaie (naar mijn mening) restaurantketen heeft tegenwoordig wat meer exotische gerechten op het menu.

En zo is de werkweek alweer voorbij. We beginnen aan een lang weekend, want maandag is het Martin Luther King Jr.'s Birthday. Dat is een vrije dag voor Rick tegenwoordig, perfect voor een lang weekend naar New Jersey. Allemaal een fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Goede reis en maak er samen een gezellig weekend van!

Sonja zei

De foto van de eekhoorn is zo leuk. Goede reis en veel plezier dit weekend !

Anja L. zei

Wij zijn nog steeds geïnteresseerd in de VR bril. Maar ik wil er eerst één passen, gelukkig zijn vanaf vandaag de winkels weer open dus als het niet te druk is gaan we kijken. Helaas mogen de restaurants nog steeds niet open.
Geniet van jullie lange weekend en een goede reis!

Petr@ zei

Dat blauwe sap klinkt interessant qua ingrediënten. Ik had graag zo'n winkel hier gezien. Ongetwijfeld bestaat zoiets wel in Nederland maar in elk geval niet bij mij in de buurt.

Wat een leuke foto van de eekhoorn. Ze hebben het duidelijk goed bij jullie.

Geniet van jullie weekend in New Jersey!

Tineke zei

prachtige rozen; een beetje vrolijkheid in huis.
Hebben jullie Zorro geadopteerd?
Fijn lang weekend toegewenst

Petra zei

@Reny - Dat is niet moeilijk, het afscheid straks weer wel.

@Sonja - Die eekhoorns zijn soms echt ergerlijk met het vogelvoer, maar wel erg leuk in de winter verder.

@Anja - Je kunt ze toch gewoon aan je hoofd aanpassen? Of wil je kijken hoe je je voelt als je er een ophebt?

@Petra - We hebben some vier eekhoorns op ons deck! Ze hebben het zeker goed bij ons!

@Tineke - Katja zou Zorro heel graag terug hebben, maar Kevin haat hem. Katja ziet ook wel in dat het voor Zorro beter is om bij ons te blijven, maar ze heeft daar veel moeite mee. Tot alles bepaald is zorgen wij voor hem en we vinden hem een leuke kat, dus we doen het met liefde.

Anja L. zei

We willen inderdaad eerst kijken hoe het voelt op je hoofd.