Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, januari 07, 2022

Over winters wit, wind en water

Zoals wel vaker blijf ik liggen tot Alexa haar Disney deuntje begint te spelen. Rick is al naar beneden en als ik zie dat er weer sneeuw is gevallen ben ik snel uit bed. Dit keer is het "maar" bijna acht centimeter, wat gewoonlijk ook een goed pak is voor ons doen. 

Met de zonsopgang ziet de sneeuw er zo magisch uit. De temperatuur zal vandaag niet boven het vriespunt uitkomen, dus smelten gaat er niets. Jammer genoeg staat er wel een harde wind, die de sneeuw van de bomen blaast. 



In New Jersey is er ook een goed pak gevallen, zo'n 15 centimeter vertelt Katja. Dit is Fiona's eerste sneeuw, dus daar moesten foto's van gemaakt worden. Ze heeft een veel te groot sneeuwpak van haar nichtje aan, maar dat houdt Fiona goed warm. Ook bij Saskia in Boston sneeuwt het. 


Terwijl ik mijn ontbijt maak en eet, haalt Rick de sneeuw van zijn auto en maakt de oprit schoon. Deze sneeuw is heel licht en dus makkelijk te ruimen. Heel anders is het dan de zware natte sneeuw van maandag. We hebben deze week meer sneeuw gehad dan vier van de vijf afgelopen winters bij elkaar.

De wegen zijn ook al goed schoon, misschien door de lichtheid van de sneeuw. Vienna heeft zelfs ons plein al schoon geveegd. Door de winterse buurt rijden we naar Starbucks. Daar wacht een probleempje, want iemand zit vast in de bocht van de drive thru.

Die gaat iets omhoog en dat lukt de bestuurster niet. Uiteindelijk glijdt ze maar helemaal terug naar de parkeerplaats en parkeert haar auto om binnen haar bestelling op te halen. Gelukkig hebben wij met mijn auto geen problemen en krijgen onze koffies aangereikt door John. 


Thuis doe ik eerst iets meer dan een uur cardio en ga dan bedenken wat ik op de wijnfles met feeenlichtjes erin wil schilderen. Ik vind via het internet een heel makkelijke manier om de labels van de wijnfles af te weken: vul hem met bijna kokend water en dan kun je ze er zo af trekken. Werkt als een speer!

Met dit ijskoude weer heb ik geen zin om mijn lunch te gaan halen. Ik laat pho bezorgen van Roll Play, zoals altijd zo perfect op koud weer fibromyalgie dagen. Ik zou willen dat andere restaurants ook koolhydraatarme noedels hadden, die vind ik lekkerder dan gewone rijstnoedels.

Na de lunch gaan Rick en ik naar Total Wine & More voor wat wijn, bier en sake. Ze hebben een goede keuze aan sake en ik kies er een in een mooie blauwe fles. Daar kan ik dan als hij op is ook feeenlichtjes indoen. 

Ook dit jaar beheer ik een Facebook groep met dagelijkse foto's volgens een maandelijks thema. Dit is het achtste jaar en ik vind het nog steeds erg leuk. Deze maand is zwartwit het thema en natuurlijk helpt de sneeuw daar goed bij. 

Dan ga ik iets doen wat ik nog niet eerder heb geprobeerd: verven op glas. Ik heb besloten sneeuwpop met een blauwe sjaal en muts te tekenen. Blauw, omdat hij in de "blauwe" kamer komt te staan. Ik verf "sneeuwvlokken" op zijn buik en om hem heen. Ik moet zeggen dat ik best tevreden ben over het eindresultaat. 

De rest van de middag puzzel ik wat en voor ik het weet is Rick klaar met zijn werk. We besluiten in de hot tub te gaan, al heb ik er wat bedenkingen bij met de harde wind. Het is wel heel leuk met de sneeuw, natuurlijk.

We bubbelen een half uur en alles is lekker warm, behalve mijn oren! De wind is venijnig en volgende keer doe ik serieus een muts op! Mijn oren gloeien bij het typen van dit blog nog steeds. 


Voor happy hour gaat Rick proberen een suikervrije Moscow mule te maken. Hij heeft van Saskia de speciale koperen mokken daarvoor gekregen. De ingredienten zijn suikervrij gemberbier, wodka en limoensap. Ik vind hem heel goed gelukt!

Vlak voor we ons eten willen bestellen krijgt Rick een paniektelefoontje van een klant bij het Ministerie van Financien en moet hij gaan helpen. Dat duurt een uurtje, maar Rick is daarna helemaal blij dat het probleem is opgelost. 

We bestellen Indiaas van Jaipur, want dat is onze favoriet op koude avonden. Ik heb een knapperige spinazie salade en kip uit de tandoor. Rick heeft zijn gewoonlijke lamsgerecht. Zo smakelijk allemaal, we smullen weer. 

En zo is de eerste week van januari alweer voorbij. De sneeuw helpt zeker om het minder saai te maken. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Lijkt me heerlijk om in de sneeuw in het bubbelbad te zitten; goed idee om de volgende keer een muts (of haarband) te gebruiken.

Mooi, die koperen bekers voor de Moscow Mule. Ik ken het drankje niet, heb het (uiteraard) even gegoogeld. Ik kan me voorstellen dat het extra lekker smaakt in die speciale bekers

Maak er een gezellig weekend van.

Sonja zei

Wat is die fles met de sneeuwpop leuk geworden. Heel apart om in de sneeuw te bubbelen, heerlijk rozig daarna. Fijn weekend samen!

Anja L. zei

Heerlijk om te kunnen bubbelen in de sneeuw, de volgede keer inderdaad een muts op doen
Moscow mule vind ik ook erg lekker, leuk dat Rick de bijpassende mokken heeft.
Wat zag Fiona er schattig uit in dat grote pak. Dat zijn leuke foto’s voor later.
Fijn weekend!

Marion2 zei

Leuke winterse foto's! De sneeuwpop op de fles is goed gelukt.

Ik heb nog een kijktip. Het is een documentaire over de Pilgrim Fathers,
die vanuit Leiden naar Engeland vertrokken en vanaf daar met de Mayflower
naar Amerika. Ik moet het nog terugkijken, maar ik denk dat het de moeite
waard is. De presentator weet werkelijk álles over muziek, daar is hij bekend om
en kan hij enthousiast over vertellen, en vandaar zijn interesse voor Amerika.
https://kro-ncrv.nl/programmas/in-het-kielzog-van-de-mayflower

Anja zei

Heerlijk om te bubbelen in de sneeuw.
Wat ziet Fiona er schattig uit in haar sneeuwpak. Het is echt een mooi kindje!
Fijn dat jullie haar volgend weekend weer zien, echt iets om naar uit te kijken!
Onze kleinkinderen waren vandaag hier, dat is altijd een feestje.
De tijd gaat zo snel, ze zijn al 6 en 4 jaar en gaan allebei naar de basisschool.

Petra zei

@Reny - Ik had vandaag een haarband om en dat hielp zeker!

@Sonja - We zijn zo blij met deze hot tub!

@Anja - Het was vandaag een stuk warmer (want geen wind), maar toch maar een haarand omgedaan.

@Marion - Dank je voor de tip! Nu het zo koud is kijk ik ook weer meer televisie.

@Anja - Ja, het gaat zeker snel! Dat vind ik met Fiona al!

Tineke zei

prachtig sneeuwpak van Fiona, handig als je zo wat kleding van een nichtje krijgt. De kids groeien zo snel en hebben de kleding daardoor maar zo kort aan.
Heel goed gelukt is je sneeuwman op de fles, je hebt talent.
Wij krijgen een week met meer zon, dat levert soms spectaculair mooie luchten op , gisterenochtend, oranje met turkoise strepen.