Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, januari 25, 2022

Over een duffe dinsdag

In zo'n heel koude kamer slapen zorgt ervoor dat ik heel goed slaap. Mijn Fitbit vindt het zelfs "excellent". Het enige mindere is het opstaan. Ik weet niet hoe snel ik me aan moet kleden!

Beneden is het gelukkig een stuk warmer en er staat warme koffie klaar. Terwijl ik daarvan geniet maak ik mijn ontbijt. Het is altijd weer verrukkelijk en de moeite van het klaarmaken waard. 

Rick is vandaag vroeg en direct na mijn eten vertrekken we naar Starbucks. Ik vind het iedere ochtend weer leuk om onze kabouter naar buiten te zien komen. Ik moet hem nog steeds een naam geven. 


Het is een nogal grijze waterkoude dag, al wordt er later op de dag zon beloofd. Bij Starbucks staan de via de app bestelde koffies klaar. Rick neemt zijn koffie mee het kantoor in en ik ga aan mijn sporten. 

Op het moment wacht ik tot na mijn sporten om van de nitro brew te genieten. Iets lekkers om naar uit te kijken. Net na tienen heb ik mijn tienduizend stappen bijeen en neem even een koffiepauze.

Dan haal ik de weerstandsbanden tevoorschijn en doe daar een aantal oefeningen mee. Als laatste op mijn sportschema van vandaag staat een VR training. Vandaag vind ik er een op Disney muziek, zo leuk! En het is absoluut niet makkelijk het bij te houden!

Zo gaat de ochtend snel voorbij en is het tijd om me klaar te maken voor mijn virtuele lunch met Judith. Ik haal mijn Subway salade en trek me terug in de basement. Het is altijd weer gezellig en ik mag dan over de kou hier klagen, in Maine is het ver onder het vriespunt, dus het kan altijd erger. 

Op ons deck zijn er altijd wel twee of drie eekhoorns bezig tot Orions ergernis. Als ze bij hun eigen eten zijn valt het nog mee, maar als ze bij het vogelvoer willen komen blaft Orion zijn kop eraf. Dat hindert Rick tijdens zijn werk, dus ik doe Orion in zijn bench als ik op pad ga. 



Saskia vroeg of ik haar warme rode sjaal op kan sturen en ik ga als eerste naar het postkantoor. Daar is het voor de verandering heel rustig en ik ben meteen aan de beurt. Overmorgen heeft Saskia haar warme sjaal, ook in Boston is het ijzig koud. 

Bij Whole Foods haal ik ingredienten voor ons avondeten. Verder koop ik nieuwe shampoo en conditioner, ook voor Aruba. De ingredienten van dit merk zijn echinacea en munt en mijn haar blijft er zacht en gezond door. 

Mijn energie is op en ik ga naar huis. Daar aangekomen realiseer ik me dat ik vergeten ben nieuw sap bij Greenheart te halen. De puf om alsnog te gaan ontbreekt me, dan maar een avond geen lekker groentedrankje.

Eigenlijk had ik nog wat van de kerstlichtjes buiten willen opruimen op deze "warme" dag (vijf graden). Als ik daar aan wil beginnen is het koufront gearriveerd en staat er een ijskoude wind. De lichtjes kunnen nog wel even blijven hangen. 

Two Dots heeft nog een speurtocht en die zijn zo verslavend! Het is maar goed dat ze er maar om de zoveel tijd zijn, anders zou ik er veel te veel tijd aan besteden!

Als Rick klaar is met zijn werk en hoort dat ik niet naar Greenheart ben geweest gaat hij alsnog. Hij weet hoe lekker ik dat dagelijkse drankje vind. Als hij thuiskomt met het verse sap maakt Rick meteen mijn mocktail. 

Daarna ga ik aan het avondeten werken. Het wordt een tray bake, die ik al eerder heb gemaakt, maar toen met bot. Whole Foods had vandaag geen bot, dus vandaag hebben we kabeljauw. Eens kijken of dat goed lukt.

Dat doet het al vind ik de boontjes iets te zacht. Voor Rick zijn ze daarentegen perfect. We hebben er bloemkoolpuree bij en zo een flink aantal groentes binnen. Het smaakt in ieder geval allemaal zeer goed. 


En nu plant ik mezelf op de bank en ga wat kookshows kijken. Ik hoop zo dat Aruba doorgaat, want mijn lichaam heeft heel hard warmte nodig. Het is een opbouwen van pijn en dat moet doorbroken worden. Morgen de PCR test, die hopelijk negatief gaat zijn.  

4 reacties:

Anja zei

Misschien is Pinkeltje of Paulus (de boskabouter) een leuke naam voor je kabouter.
Ik duim dat jullie PCR test negatief zal zijn.

Tineke zei

Heeft Katja het naar haar zin op haar nieuwe werk? En hoe vindt Fiona de opvang?
Jullie hebben een serieuze winter. Hier wordt het weer rond de 10 graden , dus geen winter gevoel , veel bewolking.
Gelukkig mogen de restaurants weer open en de cultuur; wij hebben nachtje hotel geboekt; wordt genieten.

Anja L. zei

Je kabouter heeft in ieder geval geen spillebeentjes dus die naam valt af.
Ik hoop dat jullie PCR test negatief is.
Ik kreeg net mijn direct collega aan de telefoon en die denkt dat ze nu Corona heeft.
Afgelopen maandag hebben we nog samen gewerkt. Nu heb ik een booster gehad en zij niet maar voor de zekerheid ga ik maar een zelftest doen.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Anja - Oh, Pinkeltje is leuk! Dat kunnen de Amerikanen niet goed uitspreken.

@Tineke - Ja, Katja is zeer tevreden met haar werk. Tot nu toe is Kevin nog thuis gebleven met Fiona, maar volgende week brengen ze haar naar de opvang. Dat wordt dus weer een nieuwe mijlpaal.

@Anja - Hopelijk blijf het je bespaard.