Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 20, 2022

Over een doeltreffende donderdag

Het verhaal was dat we met sneeuw wakker zouden worden, maar zoals zo vaak in dit gebied is die voorspelling niet uitgekomen. In plaats van sneeuw klatert de regen op het dak. Als er een vak onnauwkeurig is dan is het meteorologie!

Misschien omdat het zo donker is in de kamer slapen we beiden door tot Alexa ons om half acht wekt. Op zo'n koude regenachtige dag smaakt mijn warme ontbijt altijd extra lekker. Rick is snel vanochtend en zodra ik mijn ontbijt opheb vertrekken we naar Starbucks. 

Terwijl we erheen rijden gaat de regen over in grote sneeuwvlokken, maar niet genoeg om te blijven liggen. Ik vind het wel best, ben wel een beetje klaar met het witte spul. De koffies staan al klaar als we bij de drive thru van Starbucks aankomen. 

Thuis gaat Rick meteen aan het werk en ik aan mijn cardio. Ik ben nog niet helemaal klaar daarmee als Sharon sms-t dat ik eerder kan komen. Helemaal goed, de rest van mijn stappen komen daarna wel. Het halve uur personal training gaat zoals altijd snel. 

Nu ik toch in deze contreien ben ga ik meteen ook maar mijn boodschappenlijstje afwerken bij de Giant. Mijn Canadese broer komt vanavond en ook hij heeft een koolhydraatarm dieet. Ik koop op zijn verzoek bosbessen, hazelnoten en eiwitten in plaats van ei voor ons ontbijt. 


Hoe lang ik ook in de VS woon, ik verbaas me nog steeds over de enorme keuze aan pastasauzen en cereals!


Gisteren ben ik vergeten de lege flessen terug te geven aan Greenheart. Dat doe ik nu dan maar even. Het weer is zo anders dan gisteren! IJzig koud en het wordt de komende dagen nog kouder. Het W&OD pad is dan ook uitgestorven. 


Rick wil vandaag vroeg lunch gaan halen, omdat hij om een uur een vergadering heeft. Prima, ik heb al trek in mijn Subway salade. Ik eet die deze week vaak, want het is vlakbij en ik vind hem ook echt heel erg lekker. 

Mijn broer heeft te kennen gegeven mijn paddenstoelen ontbijt ook wel te willen proberen. Daar heb ik niet genoeg paddenstoelen voor dus ik kar weer naar de H Mart. Iedere keer sta ik versteld over het enorme aanbod van groente en fruit hier!

Om twee uur heb ik een afspraak met Phuong om mijn nagels te laten doen. Ik kies vandaag lichtroze en wit, want ik heb Valentijns stickertjes om erop te doen. Ze zien er weer leuk uit, al zeg ik het zelf. 


Als Rick klaar is met zijn werk maken we gezamenlijk BJ's bed op. We hebben zo'n zin in zijn bezoek! We hebben elkaar al sinds oktober 2019 niet meer gezien. 

Voor het avondeten maken we het makkelijk en halen Grieks van Plaka Grill. Ik vind hun gyro vlees heerlijk en heb er komkommer en taramosalata bij. En nu is het wachten tot we BJ van het vliegveld kunnen halen rond kwart over negen vanavond. 

Katja en Kevin maken zich wat zorgen om Fiona. Ze maakt een vreemd geluid als ze jengelt, net alsof ze diep moet ademhalen. De kinderarts heeft het filmpje ervan bekeken en ziet er niet meteen iets ernstigs in. Als het morgen nog zo is gaan ze Fiona laten nakijken. Allemaal even hard duimen dat het niets zorgwekkends is!
Spelend in de box is er niets aan de hand

5 reacties:

Nina zei

Je paddestoelenontbijt vindt veel navolging! Ben benieuwd wat BJ ervan vindt. Wat voor KH-arm ontbijt maakt hij dan met blauwe bessen, hazelnoot en eiwit?
Heel veel plezier samen! Hopelijk wordt het niet zo koud dat het jullie weerhoudt om dingen buiten de deur te ondernemen.

En ik hoop dat er bij Fiona niks geks aan de hand is!

Anja L. zei

Wat een vrolijke nagels heb je weer.
Gezellig dat je broer er nu is. Fijn om weer met elkaar te kunnen zijn.
Ik hoop dat Fiona in orde is.
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Wat heerlijk dat je broer op bezoek komt. Geniet van het samen zijn!

Ik duim mee dat Fiona niet ziek is.

Nel zei

Hoe leuk zijn je nagels altijd ! bij mij is de lak er binnen 2 dagen af, want ze kunnen niet tegen schoonmaakmiddelen, ondanks handschoenen. Maar ja, je wilt toch een schoon huis...
Wat fijn dat je broer komt, wat zal dat een leuke paar dagen zijn. Eindelijk weer eens knuffelen na ruim 2 jaar. Heel veel plezier !!

Dat van Fiona heeft mijn achternichtje ook wel eens gehad op die leeftijd. Ging vanzelf over, de arts kon niets vinden..gelukkig... nu maar duimen voor dat lieve meisje.

Petra zei

@Nina - Hij maakt eiwit met spinazie als ontbijt. De bosbessen en hazelnoten zijn snacks.

@Anja - Het lijkt erop dat Fiona iets doet wat andere babies ook doen, hun stembanden oefenen.

@Petra - Sommige babies schijnen dit te doen om hun stembanden te oefenen, maar het klinkt wel eng!

@Nel - Dank je voor het vertellen over je achternichtje. Het blijkt inderdaad iets te zijn wat nogal wat babies doen.