Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, januari 13, 2022

Over een wandeling op woensdag

De ramen staan weer open, want in die koude kamer slapen Rick en ik beiden als een os. We staan dan ook uitgerust op. Eerste orde van de dag is natuurlijk ontbijt maken. Dat neemt wel een kwartiertje in beslag, maar het is het zo waard! 

Rick trotseert de kou om Orion uit te laten en dan gaan we naar de Starbucks in Pan Am Center. Rick moet namelijk vroeg beginnen en dit cafe is veel dichter bij ons. De weg erheen is al heel lang onder constructie en de belijning wordt telkens veranderd. 

We rijden tegen de zon in en opeens zie ik een busje recht op ons afkomen. Rick rijdt per ongeluk een strook te ver naar links in tegemoetkomend verkeer! Gelukkig kan hij nog net van baan veranderen, maar we zijn nu wel goed wakker, wat een schrik!

Met de koffies gaan we huiswaarts en natuurlijk doe ik daar mijn uur cardio. Nog voor tienen ben ik klaar. Ik doe mijn Elevate breinspelletjes en een les Duolingo en zet dan mijn VR bril op. Ik merk meteen dat ik dat voortaan 's ochtends moet doen.
Met mijn sportkleding aan is het sowieso beter, maar ik heb ook meer energie. De Supernatural en Total Fit routines zijn zo leuk, maar ook een uitdaging. Ik doe twee klassen van een kwartier. Het is waar dat VR sporten veel vermakelijker is dan gewoon, de tijd gaat snel voorbij. 

Nu ik toch met foto's bezig ben, bedenk ik me dat ik nog geen ingelijste foto's van Fiona heb staan. Ik kies een van de leukste uit en heb nog een lijstje. Binnenkort ga ik er meer laten afdrukken om in te lijsten. 


Nu het eens niet zo verschrikkelijk koud is vervang ik de kerstvlaggetjes voor het huis met de nieuwe winterkabouter vlaggetjes. Ik ben dol op al die kabouter dingen. Het past helemaal bij mijn voorliefde voor fantasiefiguren. 


Na mijn douche ga ik op pad en haal eerst een verse fles groentensap bij Greenheart. Dan loop ik de hoek om en Cocoa Vienna binnen. Eigenlijk hadden Katja en Kevin hun chocola in hun stocking moeten krijgen, maar Cocoa Vienna was onverwachts een paar dagen voor Kerst dicht.

Die chocola ga ik dus nu voor hen uitkiezen. Ik neem een paar van hun favoriete pure chocolade met zeezout repen mee. Verder laat ik een doosje met verschillende chocolaatjes en truffels vullen. Katja wist nog haarfijn welke ze het lekkerst vond. 

Inmiddels is het na twaalven en ben ik eigenlijk al halverwege op weg naar The Boro. Daar is Poki DC en er is geen dag dat ik geen zin heb in een kleurrijke poke bowl. Hier vind ik ook gelijk mijn zwartwit themafoto voor vandaag.



Het is eindelijk niet superkoud buiten en ik wil erop uit. Ik rijd naar Nottoway Park en loop daar een aantal paden. Het is heerlijk rustig, slechts een enkele wandelaar. Ik hoor zelfs het eerste cardinaaltje zijn lied zingen. Dat is altijd zo'n teken dat de lente in aantocht is, ook al is het nog hartje winter.







De enige kleur in het bos zijn de hulstbomen


Het blijkt hier ook een goede plek om Pokemon Go te spelen. Dat moet ik vaker doen, een mooie wandeling en ik kan wat gyms overnemen. Zo ben ik meer dan een uur zoet in het park al is de wind nog erg koud. 

Via Facebook kreeg ik de tip de serie In Het Kielzog van de Mayflower te kijken. Dat doe ik meteen en dat was een zeer goede tip! Heel erg interessant en ik ben blij dat ik een NPO abonnement heb en het terug kon kijken. 

Rick is intussen klaar met zijn werk en we puzzelen een tijdje. De puzzel schiet al goed op, maar we hebben nog steeds het ene missende randstukje niet gevonden. Hopelijk zit dat er nog tussen. 

Voor ons avondeten haalt Rick Grieks van Plaka Grill en voor mij sashimi van Sushi Yoshi. Ze hebben vanavond zeeduivel lever en dat vind ik zo ontzettend lekker! Verder hebben ze altijd veel ongewone vissoorten als sashimi. Het is smullen geblazen. 






4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je naar buiten kon gaan vandaag. Je hebt er goed gebruik van gemaakt!

Oef, dat was vast schrikken in de auto. Als de zon zo laag staat, is het echt af en toe gevaarlijk auto rijden.

Anja L. zei

Dat hebben wij twee jaar geleden in Engeland gehad, we zijn ons echt rot geschrokken toen!
Ik ben vanmiddag lekker een uur gaan fietsen, helaas trok de mist net op dus echt mooie foto’s had ik niet.
Het zal toch niet zo zijn dat er één stukje mist van de puzzel, dat zou frustrerend zijn.
Fijne donderdag.

Anja zei

Wij slapen ook graag met de ramen open. Helaas wonen we nu tijdelijk aan een drukke weg dus de ramen gaan voor het slapen dicht.
Zo eng wanneer je op de verkeerde strook rijdt. Wij hebben dat in Virginia Beach meegemaakt, Marcel's collega reed de afrit ipv de oprit op. Gelukkig had ik het snel in de gaten. Leuk die foto van Fiona in een lijstje.

Petra zei

@Petra - Ja, ik zag mijn leven voorbij flitsen!

@Anja - Mijn vader deed het ook een keer in Engeland, zo eng! Ja, ik zou het heel jammer vinden als dat stukje mist, maar het begint er steeds meer naar uit te zien :(

@Anja - Ik ben dolblij dat er niemand naast Rick reed! Doodeng