Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, januari 09, 2022

Over kou, kerst opruimen en k** weer!

Zaterdag

Het vriest dat het kraakt en ik sta voor Rick op. Ik wil namelijk proberen om zeepbellen te bevriezen. Dat kan alleen bij temperaturen van onder de min zes en het is min zeven. Wonder boven wonder lukt het me inderdaad. De bellen verharden en na een tijdje storten ze in. 







Rick snapt nooit dat ik uit bed kan springen en dan meteen actief zijn. Hij is geen ochtendmens. Toch is hij al gauw klaar om aan onze zaterdag routine te beginnen. Door ijskoud, maar zonnig Vienna rijden we naar Starbucks. 

Daar halen we onze koffies en ontbijt. Ricks favoriete broodje is met kalkoen bacon, maar die is telkens niet voorradig. Hij neemt dan maar met ei en ontbijtworst. Gelukkig zijn mijn egg white egg bites er wel. 


De volgende stop is de paarse glasbak. Rick vraagt of ik nog een fles wil bewaren voor de feeenlichtjes, maar ik heb daar liever een andere voor. Ik moet maar veel sake gaan drinken, zodat ik de blauwe fles daarvan kan gebruiken. 

Bij Greenheart hebben ze mijn Rooster sap ruim voorradig. Ik word gevraagd om mee te doen aan hun mocktail wedstrijd. Ik zou natuurlijk mijn Rooster sap en bloody Mary mix drankje kunnen opgeven, maar dat heb ik al zo vaak gedeeld dat het niet origineel meer is. 


Thuis haal ik de kerstkransen buiten naar beneden en zet de Santa laarzen binnen. De rest van de versieringen is nog besneeuwd en het zijn allemaal sneeuwpoppen, dus niet zo kerstachtig. Dan ruim ik de trapversieringen op. Ik vind ze altijd zo gezellig, maar het moet. 
Fairyville komt langzaam weer tevoorschijn

Terwijl ik een deel van mijn stappen doe haalt Rick de spullen om de kerstboom naar buiten te dragen van zolder. Dan gaan we hem gezamenlijk aftuigen. Ik maak een stapel van de niet-Hallmark versieringen en Rick van de Hallmark versieringen, die weer allemaal in hun eigen doosjes moeten.

Nog een laatste foto van onze 2021 kerstboom. Het was een Douglas fir en behield zijn naalden heel goed. 

Nadat Rick de slingers en lichtjes uit de boom heeft gehaald, licht hij hem uit de standaard. We leggen hem op een laken en dragen de boom met vereende krachten naar buiten. Ik veeg vervolgens de naalden van de houten vloer en Rick gebruikt zijn industriele stofzuiger voor het tapijt in de woonkamer.

Na een snelle douche ga ik verder. Ik ruim ons Disney boompje voor op en de Disney "boom" van het eiland. Ik sjouw daarna de meeste zakken naar zolder en zo heb ik mijn tienduizend stappen opeens bijeen.  

Het is intussen al bij half een en we hebben beiden trek. We gaan naar The Boro. Natuurlijk kan ik het niet laten een poke bowl te kopen van Poki DC. Rick kiest voor de kabobs van Tasty Kabob.

Op de terugweg zie ik naast een winkel een aantal planten met enorm veel ijspegels. Ik vraag Rick te stoppen en neem er een heel aantal foto's van. Thuis speel ik wat met filters en onderstaande plaatjes zijn het resultaat.






Na het eten stel ik voor dat ik de Hallmark versieringen op zal ruimen (de niet-Hallmark heb ik voor de lunch al gedaan). Ik vind het een rotwerk om al die doosjes te vinden, maar zo kan Rick dan de grote kerstkrans en de slee met Minnie en Mickey in de foyer naar beneden halen. Daar heeft hij een ladder voor nodig.

Net voor drieen zijn we helemaal klaar met opruimen en ziet het er weer keurig uit. Ik mis de lichtjes van de kerstboom de eerste paar avonden altijd wel, maar verder is het fijn om de ruimte weer te hebben. 

De hartjes en sneeuwpoppen versieringen komen naar beneden. Dat is maar een zak, veel minder dan de acht zakken voor Kerst. Toch is het iedere keer weer heel gezellig al die kerstversieringen, ondanks dat het opruimen nogal wat tijd inneemt. 


We besluiten aan het einde van de middag nog even naar de Giant te gaan. Twee dagen geleden zag ik foto's van compleet lege schappen en we hopen dat die inmiddels zijn bijgevuld. De groenteafdeling is leger dan ik hem ooit gezien heb en vlees ook. Met wat improvisatie vinden we wat we nodig hebben. 

Het is nog net licht als we de hot tub weer opzoeken. We hebben salami en provolone rolletjes als snack en de Moscow mule als drankje. Dit keer heb ik een haarband over mijn oren, maar het is lang niet zo koud als gisteren nu er geen wind staat. 

We bubbelen een half uur en dan hebben we het zelfs warm. Mijn spieren zijn de hot tub dankbaar, want ik liep de hele dag met een hoofdpijn, die vanuit mijn nek en schouders kwam. Na het bubbelen is de pijn een stuk minder. 

Voor ons avondeten laten we Thais eten van een voor ons nieuw restaurant bezorgen. Kiin Imm Thai heeft een aantal dingen op het menu, die ik bij andere restaurants in de buurt niet heb gezien. Ik bestel een voorafje met bieslookbladeren, heel lekker! 

Mijn hoofdgerecht heeft kip, een aantal soorten paddenstoelen en andere groentes. Ook dit staat niet op andere menu's en ik smul ervan. Rick is ook zeer te spreken. Hier gaan we vaker van bestellen, al duurde het eeuwig voor het bezorgd werd. 

Zelfgemaakte appelmoes met kaneel is kennelijk lekkerder dan die van een paar dagen geleden, want onderstaande foto laat zien dat Fiona daar veel plezier mee had!

Zondag

We zijn beiden ruim voor achten wakker en Rick vraagt of ik zin heb in ontbijt van Anita's. Daar heb ik zeker oren naar! Ze staan bekend om hun hele lijst burrito's, maar wij bestellen beiden de Spanish scramble, voor mij met spinazie en champignons en voor Rick met champignons en worst. 

Eerst halen we onze koffies van Starbucks en rijden dan naar de overkant. Anita's heeft een heel efficient opgezet afhaalsysteem. We zijn zeker niet de enigen, die daar gebruik van maken, maar het is een goed geoliede machine en binnen de kortste keren hebben we ons eten.  


Het eten is heerlijk en als we genoeg hebben gegeten rijden we naar de H Mart. Daar haal ik drie soorten paddenstoelen. Tot mijn vreugde hebben ze de "wood ear mushrooms" en ik heb eindelijk de Nederlandse naam gevonden: Judasoor wat een bijbelse afkomst heeft.

Verder kijk ik mijn ogen uit naar de exotische groentes en kruiden hier. Ze hebben zoveel interessants. Ik zou wel willen dat Rick avontuurlijker was. Die cactusbladeren bijvoorbeeld vind ik heerlijk en een recept met verse kurkuma lijkt me ook gezond en lekker. 



Inmiddels is de markt in het Mosaic District geopend. De regen is gearriveerd en er zijn niet veel standjes. Wij kopen een paar korstloze quiches van Savagely Good, lekker voor op een koude avond en daarvan komen er de komende week genoeg. 

Natuurlijk gaat er verder een zak maitake paddenstoelen van King Mushroom mee naar huis. De komende week kan ik weer helemaal vooruit met paddenstoelen. Ik kan echt naar mijn ontbijten uitzien, zo lekker!




Thuis doe ik een uur cardio op mijn mini-elliptische machine. Intussen maken we alvast een afspraak voor een PCR test voor Aruba eind deze maand. Ik geloof pas dat dat doorgaat als ik in het vliegtuig zit, maar dat is niets nieuws voor mij. 

Alexa laat weten dat er een Amazon pakje is bezorgd. Het zijn mijn kabouter deurhangers. Bij deze kun je kiezen wat de kabouters vasthouden. Nu zijn het winterse dingen, maar rond Valentijnsdag is er een hartje, met St. Patrick's Day een klavertje vier etc. Ik vind ze zo grappig!



We hebben zin in iets warms voor de lunch en ik haal Rick over de zoodles (courgette noedels) van Noodles & Company eens te proberen. Zowaar heeft hij daar wel zin in. Ik bestel het met kaas, champignons, tomaat en spinazie. Rick neemt de garnalen scampi en vindt het zowaar lekker. 

Na de lunch gaan we naar ons bioscoopje. We voelen ons nog steeds niet veilig genoeg om naar een echte bioscoop te gaan, maar dit is ook heel erg leuk. We zijn dolblij met de gerieflijke stoelen. 

De film van keuze wordt "Ghostbusters Afterlife" en wat een leuke film is dat! Ik vind het einde helemaal perfect. Een aanrader, zeker op een druilerige dag als vandaag, want de regen komt met bakken naar beneden. 

Kom je nu nog of wat?

Het is nog maar halverwege de middag en Rick en ik gaan een uurtje puzzelen. Om de een of andere reden krijg ik daar erge pijn in mijn linkerheup van. Geen idee of het artrose is of iets anders, maar na een tijdje gaat het teveel pijn doen om verder te puzzelen. 

De kaarsen gaan aan en we drinken gezellig een mocktail. Ik heb mijn gewoonlijke Greenheart mix, maar las een aantal recepten om andere niet te zoete non-alcoholische drankjes te maken. Ga ik ook eens proberen.

Voor ons avondeten bestellen we van Parc de Ville. Ik heb twee voorafjes, hun heerlijke bietensalade met linzen en blauwe kaas en de gerookte zalm pate. Rick heeft een stoofgerecht. Beiden zijn we zeer tevreden, het is een smakelijk einde van het weekend.

Tot slot plaats ik nog een schattige foto van Fiona met haar giraf Sophie. Volgens mij had ik vroeger ook zo'n giraf, ik ga eens in mijn babyboek kijken. Allemaal een fijne week gewenst!

6 reacties:

Marion2 zei

Wat een prachtige foto's van de ijspegels! Vooral de bont gekleurde vind ik erg mooi
en op de onderste foto lijkt het net of er drie vogels op de tak zitten. Ik vind die gewoon kunst.

Wat een werk toch altijd om de kerstspullen weer op te ruimen. Met alleen de kerstboom was ik dit jaar vijf uur bezig. Maar wat je zegt: het plezier eraan is het helemaal waard. Jullie kerstboom heeft het echt lang goed uitgehouden. Ik vind de vorm ook zo perfect rond.

Anja L. zei

Ik denk dat je Ghostbusters Afterlife hebt gekeken, die hebben zij zaterdag thuis gekeken. Wij vonden hem erg grappig.
Onze buurkinderen verzamelden kerstbomen en het viel me op dat er dit jaar veel mooie kerstbomen waren die ook weinig naalden hadden verloren.
Wat een schattige foto's van Fiona weer.
Fijne maandag.

Jort & Suus - On the road zei

Oh Ghostbusters Afterlife, ik moest vreselijk huilen. Prachtig gedaan inderdaad.

Ik herken helemaal wat je bedoelt met "ik geloof het pas als ik in het vliegtuig zit".

Prachtige foto's van de ijspegels trouwens!

Anja zei

ja: "ik geloof het pas als ik in het vliegtuig zit" dat herken ik wel.
Mooi die bevroren zeepbellen, die heb ik vorig jaar ook gefotografeerd.
Wat is Fiona een mooi meisje!

Petr@ zei

Mooi de foto's van de bevroren zeepbellen en de ijspegels!

Wij hebben net een vakantie geboekt voor eind april maar ook echt met de instelling: we zien tegen die tijd wel of het door kan gaan. Maar natuurlijk hoop ik het wel.

Petra zei

@Marion - Dank je wel! Volgens mij vormen ze hier de kerstbomen tijdens hun groei.

@Anja - Echt een leuke film inderdaad!

@Suus - Dank je en het was emotioneel dat einde van de film!

@Anja - Dank je wel!

@Petra - Ik hoop het ook, maar ik ben altijd al wel van de "het kan altijd nog niet doorgaan" kant.