Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, januari 17, 2022

Over een middelmatige maandag

Het heeft vannacht enorm geregend en het giet nog. We staan om half acht op, maken ons klaar en checken uit het hotel. Rick haalt de auto en ik wacht onder een afdak, zodat we onze spullen er droog in kunnen zetten.

We hebben intussen Katja's wensen voor Starbucks en rijden naar het cafe dat het dichtst bij Katja's werk is. Als we bij Katja's kantoor zijn bellen we haar en ze komt naar buiten om even te kletsen en haar ontbijt aan te nemen. Jammer genoeg mogen we door Covid niet naar binnen om te kijken hoe Katja's werkplaats eruit ziet.

Net voor negenen vertrekken we richting Virginia. De regen is inmiddels opgehouden en er zijn mooie luchten te zien. De rit verloopt heel vlot, was het altijd maar zo! We maken een heel korte pit stop bij een rest area in Maryland en om tien voor half een zijn we in The Boro.


Daar haal ik een poke bowl van Poki DC en Rick zijn favorieten van Tasty Kabob. Het valt ons op dat er veel meer sneeuw ligt dan we hadden verwacht. Het sneeuwde hier gisteravond, maar ging daarna over op ijzel en gewone regen. Kennelijk is er van dat laatste niet veel gevallen. 

Orion begroet ons natuurlijk heel enthousiast. We eten onze lunch en pakken dan uit. Het is naar guur weer met flinke windstoten. Onze sneeuwpop naast het huis is erdoor omgewaaid en we zetten hem terug rechtop. 

Vandaag is het "Blue Monday" volgens een of andere expert: de dag van het jaar dat men zich het meest down voelt. Ik moet toegeven dat dat voor mij vandaag wel een beetje geldt. Ik mis Fiona en heb allang meer dan genoeg van de witte wereld. Op een dag als vandaag speelt mijn fibromyalgie me ook extra parten. Allemaal geen ingredienten voor een opgewekt humeur al doe ik mijn best. 

Halverwege de middag gaan Rick en ik er even op uit. Ik heb paddenstoelen nodig van H Mart en in datzelfde winkelcentrum ligt de fotozaak waar Rick vorige week wat oude nog niet ontwikkelde filmrolletjes bracht. Die haalt hij op terwijl ik in de H Mart ben. 

H Mart heeft heel weinig keuze aan paddenstoelen vandaag. Ik vind alleen de judasoor paddenstoelen. Schuin tegenover is er nog een grote Aziatische supermarkt, Great Wall. Hier ben ik nog nooit eerder geweest, maar ga ik ook eens wat uitgebreider bezoeken in de toekomst. Vandaag vind ik er de paddenstoelen, die H Mart niet had. 

Als laatste brengen we het lege glas naar de paarse glasbak. Thuis kijken we de foto's en die blijken uit 1998 te zijn van onder anderen een bezoek aan Nederland. Toch wel erg leuk en we snappen niet waarom we die nooit hebben laten ontwikkelen. 

Dan is het gedaan met mijn energie en ik plof op de bank neer. Rick gaat beneden wat X Box spelen en als hij weer boven gaan we verder aan de puzzel. Mijn zwartwit foto van vandaag is dan ook binnen, morgen heb ik hopelijk weer meer inspiratie. 

Voor het avondeten wilden we eigenlijk Vietnamees, maar die beide restaurants zijn maandag gesloten. Dan valt de keuze op Sweet Ginger, een restaurant met veel verschillende Aziatische gerechten waar we al een tijd niet gegeten hebben. 

Rick heeft het Koreaanse bulgogi biefstuk gerecht. Ik maak mijn maaltijd van voorafjes. Eerst een grote groene salade met gember dressing en dan groente gyoza, wat sashimi en wat zijn Indonesische sate noemen. Die is erg lekker, maar lijkt absoluut niet op de Indonesische sate, die ik ken. 


Na Jeopardy gaan we beiden Emily in Paris kijken. Rick is bezig met het eerste seizoen en ik met het tweede. Het is een leuke, luchtige serie met veel beelden van een van onze favoriete steden Parijs. De wind buldert nog steeds buiten, maar met de kaarsen en lichtjes aan is het wel gezellig zo. 

 

4 reacties:

Reny zei

Ik kan me voorstellen dat je je een beetje down voelt, kou, pijn en dan ook nog afscheid moeten nemen van vooral Fiona.
Als ik jouw verslagen lees, ben ik nog altijd dankbaar dat onze kleinkinderen op loopafstand wonen. Ik vond het al lastig om afscheid te nemen als we 3 weken op vakantie gingen......

Hopelijk wordt het weer snel beter en de pijn minder.

Maak er een mooie dinsdag van !

Petr@ zei

Een echte Blue Monday dus.
Hopelijk is de sneeuw snel verdwenen en stijgen de temperaturen!

Ik kwam laatst ook nog een niet ontwikkeld rolletje tegen. Ook geen idee wat er op kan staan. Binnenkort maar eens wegbrengen.

Anja zei

Wat naar dat je last had van "Blue Monday" .
Ik snap dat je Fiona mist, je kunt niet zomaar even bij hen binnenlopen.
Gelukkig zie je haar best regelmatig en de app en FaceTime maken ook veel goed.
Wij zien de kleinkinderen minstens 1 maal per week, daar geniet ik van.
Ze wonen dan ook een klein half uur hier vandaan.

Petra zei

@Reny - We zijn er wel wat aan gewend dat al onze geliefden ver weg wonen, maar nu Fiona er is vind ik dat toch een stuk moeilijker merk ik.

@Petra - Het blijft hier voorlopig koud en sneeuwerig zo te horen. Zo'n winter hebben we in lange tijd niet gehad.

@Anja - Inderdaad, zonder internet zou het vele malen moeilijker zijn!