Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 26, 2022

Over een duistere dinsdag

Alexa zingt haar deuntje veel te vroeg naar mijn mening. Mijn bed is zo lekker, maar ik sta toch maar op, want moet weer in het ritme van deze tijdzone komen. Ik had niet verwacht toch jet lag te hebben. 

Beneden heeft Rick de koffie al klaar staan. Ik maak mijn ontbijt, terwijl Rick zich vroeger dan gewoonlijk klaarmaakt. We hebben zo wat meer tijd om Pokemon Go te spelen voor- en nadat we onze Starbucks koffies ophalen. 

Dan is het tijd voor Rick om aan het werk te gaan en eigenlijk is mijn sporten ook een beetje "werk". Als ik mijn stappen bijeen heb, zie ik dat de zon langzaam tevoorschijn komt. Het is een aangename temperatuur en ik besluit een stukje te gaan wandelen. 


Onze buurt lijkt wel op een botanische tuin in deze tijd van het jaar. De kornoeljes, de staatsbloem van Virginia, bloeien met hun mooie roze en witte Japans aandoende bloemen. De azalea's staan in allerlei kleuren te pronken. De prunussen zijn bijna aan het einde en de redbuds ook. Ik geniet van alle kleur. 

Onkruid? Ik vind ze mooi.











Als ik mijn Subway salade ga ophalen is het helaas alweer bewolkt en de radar laat naderende regen zien. Ben ik even blij dat ik in de zon heb gelopen. De salade smaakt me weer erg goed. 

Na het eten ga ik mijn boodschappen doen. Eerst haal ik medicijnen voor mij en Orion op van Walgreens. Dan rijd ik naar H Mart waar ik mijn favoriete paddenstoelen koop. Ik kijk nog even rond of zij fiddlehead varens hebben, maar dat is niet het geval. Wel zijn er paardenbloembladen, maar ik vraag me af of die niet erg bitter zijn. 

Net als ik de autodeur achter me dichttrek begint het te plenzen. Jakkes!! Ik neem van de gelegenheid gebruik om te berekenen hoeveel Maria's deel van de hotels en de autohuur is. Als je alles door tweeen deelt vallen de kosten daarvoor voor tien dagen best mee. 

Mijn spieren vinden de regen weer helemaal niets, dus ik neem een lekker warm bad met Epsom zout. Dat helpt goed. Beneden steek ik de kaarsen aan en zo is het gezellig ondanks het sombere weer. 

Voor ons avondeten hebben we kip fajita's. Dat is altijd een simpel, maar lekker maal op een regenachtige dag. We hebben dit keer koolhydraatarme tortilla's van amandelmeel, ze zijn smakelijk. 

Saskia sms-t Rick dat er meer autoproblemen zijn. Zij werd aangereden door een auto, die werd gestolen. De auto was van een vrouw, die niet goed Engels sprak, en de dieven zijn gevlucht. De politie heeft met Saskia en die vrouw gesproken. Gelukkig is de schade aan de huurauto niet ernstig. 

Arme Sas, het zit haar niet mee! Het is al zo'n stressvolle tijd voor haar met nog maar een maand te gaan voor haar studie en allerlei examens. Ook hoorde ze vandaag dat haar auto waarschijnlijk total loss is, Rick gaat daar morgen nog even over bellen. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht. 


 

6 reacties:

Sonja zei

Wat sneu voor Saskia, dat kan ze inderdaad niet hebben in zo'n hectische periode.

Tineke zei

wat een pech voor Saskia.
prachtige bloemen foto's ; veel azalea's bij jullie

Petr@ zei

Och jee, wat een pech voor Saskia zeg! Gelukkig heeft ze zelf niks, dat is het belangrijkste. Maar toch een hoop gedoe en geld.

Anoniem zei

Paardebloembladen en boerenwormkruid zijn een specialiteit vanin Diest . Men maakt er groene pannenkoeken van. Inderdaad een beetje bitter maar met siroop erop wel lekker. Groetjes vanuit Belgie.

Anja L. zei

Wat een mooie kleuren!
Wat balen voor Saskia maar gelukkig zijn ze zelf ongedeerd.
Wij hebben vanochtend voor het eerst weer eens een weekje vakantie geboekt. Over twee weken vertrekken we naar een appartement in Lyon. We hebben er zo’n zin in.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Sonja - Het vervelende is dat ze veel zelf zal moeten doen. We zouden haar graag helpen, maar kennen het hele verhaal niet.

@Tineke - De enorme azalea's hier zijn altijd een groot genot om naar te kijken.

@Petra - Ja, heel vervelend is het.

@Anoniem - Dank je, ik dacht al dat ze wat bitter zijn.

@Anja - Veel plezier, zo'n leuke stad en mooie omgeving!