Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 13, 2022

Over bikken tussen de bollen

We zijn weer vroeg uit de veren en ik bedenk me dat dat eigenlijk ook goed is, want straks aan de westkust zal het drie uur vroeger zijn. Maria staat altijd supervroeg op, dus het zal fijn zijn als ik dat ook kan. 

Het is al twintig graden en na mijn ontbijt en de koffies gehaald te hebben zet ik mijn mini elliptische machine op het deck. Op die manier geniet ik van het weer terwijl ik mijn cardio doe. Ongeveer een uur later ben ik klaar en het is nog voor tienen. 

Op het deck is het goed toeven en met dit warme weer kun je de bloesems bijna zien opengaan. De roze boom op de foto hieronder is nu nog rozer dan vanochtend. Na mijn breinoefeningen ga ik me klaarmaken en kleed me voor het eerst dit seizoen in een bermuda en topje met korte mouwen. 


Zoe's Kitchens bloemkoolrijstbowl is mijn eerste keus als lunch, maar tot mijn enorme teleurstelling staat die niet meer op hun menu. Dan maar naar The Boro voor een heerlijke poke bowl, ook geen straf.

De schoonmaakploeg is inmiddels gearriveerd en dan ontvlucht ik het huis altijd. Ik neem mijn lunch naar de Vienna Town Green. Daar vind ik een Adirondack stoel dichtbij de tulpen en eet zo lunch met een kleurrijk uitzicht. 

Het oude kerkje in het centrum wordt mijn Deuren en Ramen themafoto vandaag. Het heeft mooie kornoelje boompjes aan weerszijden van de deur. Je zou niet zeggen dat er een enorm kerkgebouw omheen is gebouwd. 

Daarna geniet ik van de tulpen en maak de nodige foto's. Met dit warme weer zijn ze allemaal helemaal uit. Verder lees ik wat op de Adirondack stoel en kijk ook mensen. Een aantal oudere Aziatische vrouwen komen mooi gekleed om foto's met de tulpen van elkaar te maken. 

Terwijl ik daar zit kan ik inchecken voor mijn United vlucht naar Seattle. Daar blijkt dat mijn geboortedatum verkeerd in mijn profiel staat, waardoor ik geen TSA Pre krijg. Dat zal ik met Maria erbij waarschijnlijk toch niet gebruiken, maar ik heb het liever gecorrigeerd. Gelukkig kan alles tegenwoordig via SMS en zo hoef ik niet eindeloos aan de telefoon te wachten. 













Tegen drieen begin ik dorst te krijgen en bestel een ijsthee van Caffe Amouri. Dit keer bosbessen zwarte thee, het smaakt me prima. Ik loop wat rond en een stuk van het W&OD pad en ga dan huiswaarts.

Daar installeer ik me op het deck met mijn laptop en maak alvast een begin aan dit blog. Als Rick klaar is met zijn werk maken we de puzzel af. 

Heel jammer is dat Zorro kennelijk met de stukjes aan de gang is geweest. Er missen er drie en we kunnen ze nergens vinden. Toch een leuke puzzel om te leggen. 

Met dit warme weer heb ik zin in sashimi. Rick gaat dat bij Sushi Yoshi halen, maar daar aangekomen blijken ze de helft van mijn bestelling niet in voorraad te hebben. Dat wordt dan wel een karig maal. Gelukkig haalt Rick het zijne van Plaka Grill en ik neem dan wel een van hun voorafjes.

We eten buiten en genieten van een prachtige zonsondergang. Nu kunnen we die nog zien, zodra de bladeren aan de bomen zitten niet meer. Als het donker wordt gaan we naar binnen. 


Maria sms-t dat zij klaar is met inpakken. Ik ben dat ook. Wij zullen haar morgenochtend ophalen en dan maar hopen dat de onweersbuien hier komen nadat wij vertrokken zijn. 

De ziekenboeg bij Katja en Kevin duurt voort, helaas. Fiona werd met koorts wakker en Kevin nam haar naar de dokter. Katja ging zelf ook naar de dokter vanwege haar voedselvergiftiging. Ze heeft maar beperkte vrije dagen en iedere dag ziek wordt daarvan afgetrokken. Hopelijk kan Katja morgen weer aan het werk. 

PS: Ik heb net de eerste aflevering van Our Great National Parks met Barack Obama als presentator gezien. Dat is een grote aanrader op Netflix!!

5 reacties:

Reny zei

Prachtig al die bloemen foto's.

Wat een verschil met ziekmeldingen in Nederland. Ik heb collega's die zich om de haverklap ziek melden en dat heeft totaal geen consequentie voor verlofdagen. Hopelijk knappen Fiona en Katja snel op, beterschap.

Ik wens je een goede vlucht en een heerlijke vakantie, verheug me al op de verslagen en foto's.

Anja L. zei

Wat is de natuur mooi op dit moment.
Vervelend voor Katja en Kevin dat Fiona weer koorts heeft.
Hier hebben ziektedagen geen invloed op je verlofdagen en sommige collega’s maken daar misbruik van.
Goede vlucht en een fijne donderdag.

Sonja zei

Prachtige foto's weer, lente is zo heerlijk. Wat vervelend voor Katja, Kevin en Fiona. Goede reis, veel plezier samen, ik wacht op de foto's en je verhalen!

Petr@ zei

Heerlijk lunch plekje had je met uitzicht op de bloemen. Mini vakantie!

Wat vervelend dat Fiona weer ziek is, arm meisje. En lastig ook voor Katja en Kevin. Katja ook nog niet de oude, begrijp ik?

Bedankt voor de Netflix tip. Ik ga van het weekend kijken of die hier ook te zien is.

Heel veel plezier met Maria in het noordwesten!

Anoniem zei

Prachtige foto's van al die bloemen. De Keukenhof staat er dit jaar op zijn mooist bij volgens een van de medewerkers. Het zal dit Paasweekend wel heel druk worden daar want het beloofd mooi weer te worden.
Wat vervelend dat Katja en Kevin en Fiona zo in de lappenmand blijven. Hoop dat het eens de goede kant opgaat.
Goeie vlucht en een fijne vakantie in Seatlle en omgeving en dat het weer niet al te slecht is. Het kan er nog weleens regenen.
Groetjes Wil