Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 25, 2022

Over een milde maandag

Tot mijn verbazing word ik niet zo vroeg wakker, want ik ging gisteren heel bijtijds naar bed. Natuurlijk is het voor mijn gevoel half vijf als ik om half acht door Alexa word gewekt. Mijn bed is zo lekker, maar ik sta toch maar op.

Rick heeft gisteren mijn bestelling van paddenstoelen en "fiddlehead" varens van de markt gehaald. Die varens zagen wij overal in de bossen op vakantie en de nog niet geopende zijn een delicatesse. Ik roerbak ze met tomaat en paddenstoelen, heel lekker!


Na mijn ontbijt doe ik vast wat stappen terwijl Rick zich klaar maakt voor zijn werk. Dan gaan we naar Starbucks. Onderweg spelen we Pokemon Go. Ik speelde dat de afgelopen dagen maar een keer in Seattle, de rest van de tijd had ik geen bereik. 

Met onze koffies gaan we huiswaarts. Ik haal mijn mini elliptische machine tevoorschijn en trap daarop tot het tijd is om naar Sharon te gaan. Na twee weken geen gewichten is het wel even afzien, maar ook goed om weer met Sharon bij te praten. 

Na de personal training ga ik naar Greenheart voor een fles Rooster sap. Dat drankje met bloody Mary mix heb ik echt gemist. Het is goed om op reis te gaan en de dagelijkse dingen thuis weer helemaal te waarderen. 

Het is bewolkt, maar een lekkere temperatuur. Ik loop een stuk door onze bloeiende buurt. Het is een heel stuk groener dan toen we vertrokken. Ook zijn de azalea's en seringen opeens uit, die zaten tien dagen geleden nog in de knop. Het is altijd een genot al die bloemen in de lente!






Voor de lunch wil ik van Subway bestellen, maar om de een of andere reden kan ik niet via de app bestellen. Dan kijk ik bij Zoe's Kitchen en tot mijn grote blijdschap hebben zij de bloemkoolrijst bowl met zalm weer. Ik smul ervan!

Inmiddels is de zon er en is het 23 graden. Dat vraagt om lekker buiten zitten. Ik ga zelfs in de hangmat liggen. Het lijkt wel of mijn lichaam na een vakantie altijd flink bij moet komen. Ik geef toe aan de moeheid en geniet van het lekkere weer. 

Ook in onze tuin en die van de buren bloeien de azalea's. Ze maken de buurt zo kleurrijk. De saaiste huizen zijn opeens mooi met flinke azalea struiken ervoor. 



Tegen vieren gaan Rick en ik naar Whole Foods om ingredienten voor het avondeten te halen. Wat we willen is niet voorradig, dus we moeten iets anders bedenken. Uiteindelijk vinden we niet alleen het maal voor vanavond, maar ook voor morgenavond. 

Op de een of andere manier begin ik een boek te lezen op Facebook. Daar raak ik in en ik moet verder lezen via de Goodnovel app. Het is een simpele romance, maar ik vind het thema leuk: een rijke vrouw trouwt een rijke man, maar niemand wie zij is. 

Ze wordt door haar schoonfamilie en man als een voetveeg gebruikt en na drie jaar heeft ze er genoeg van en vraagt de scheiding aan. Dan blijkt dat ze de dochter van een biljonair is, maar niemand weet dat, ook haar schoonfamilie niet. Het is leuk om te lezen hoe zij wraak neemt. Het is niet goed geschreven, maar ik blijf lezen, ha ha. 

Voor ons avondeten vanavond maken we zalm in de oven. Die van Rick heeft een chimichurri marinade en die van mij "everything" (zout, peper, sesamzaad, maanzaad, knoflook en meer). Daarbij grilt Rick paarse asperges en bloemkoolpuree maakt de maaltijd af. Het smaakt ons zeer goed!

Tijd om breinloze kookshows te kijken. Ik merk ook nu weer wat jet lag, wat me verbaast, want we gingen altijd vroeg naar bed en stonden vroeg op. Het wordt dus weer vroeg mijn bed opzoeken. 

Zaterdag was Fiona alweer tien maanden oud! Katja nam vandaag de foto's. Fiona had een doktersafspraak vandaag en de kinderarts was tevreden. Het is een vrolijke baby, die al achter haar duwspeeltje aanloopt. 




5 reacties:

Anja L. zei

De natuur is op zijn mooist in het voorjaar. Heerlijk om door de buurt te fietsen nu.
Je boek klinkt grappig.
Wat wordt Fiona al groot, gelukkig is de kinderarts tevreden.
Fijne dinsdag.

Anoniem zei

Wat een verschil van 10 dagen kan maken in de natuur. Alles gaat zo hard nu.

Ik heb ook altijd vakantie nodig na een vakantie, haha. Jij bent net als ik altijd bezig op vakantie.

Soms is een simpel boek gewoon lekker om te lezen. Even verstand op nul.

Fijn dat het zo goed gaat met Fiona!

Petr@ zei

Dit was dus mijn reactie 😉

Sophie zei

Prachtig al die bloemen! Lekker bijkomen komende dagen!

Petra zei

@Anja - Fietsen wil ik ook binnenkort weer gaan doen. Het is hier niet zo vanzelfsprekend.

@Petra - Inderdaad, weinig down time tijdens deze vakantie.

@Sophie - Ja, genieten al die kleuren!