Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 10, 2022

Over een waaierig weekend

Zaterdag

Eigenlijk ben ik als Alexa om half acht haar Disney deuntje speelt al compleet wakker. Rick ligt echter nog te ronken, dus ik lees stilletjes op mijn telefoon. Om tien over acht is Rick ook van de partij en staan we op.

De zon schijnt weer vrolijk, al waait het hard, en we gaan Vienna in voor ons ontbijt. Dat halen we natuurlijk bij Starbucks en mijn dubbelgebakken egg white egg bites smaken super. Dan gaan we naar de paarse glasbak, waar Rick onze lege flessen in gooit. 

Na nog wat Pokemon Go spelen in het centrum rijden we naar de H Mart. Daar koop ik mijn favoriete judasoor paddenstoelen. De rest haal ik morgen op van de markt.


Helaas is het dan weer tijd voor mijn cardio. Ik doe een uur en heb dan 9000 stappen bijeen, de rest komt later wel. Na mijn dagelijkse routine van woord-, brein- en vreemde taal spelletjes af te hebben gewerkt ga ik douchen. Rick is daar net klaar mee en vouwt de was op.

Dan gaan we naar The Boro voor onze lunch. Natuurlijk wordt die van mij de kleurrijke poke bowl. Daar kan ik nooit genoeg van krijgen. Rick heeft zijn geliefde Tasty Kabob lunch, die mij veel te zwaar lijkt. 

We hebben ons boodschappenlijstje meegenomen en Rick wil nu die Amazon Fresh supermarkt ook wel proberen. We gebruiken mijn Amazon app, hoewel je ook met je handafdruk kunt winkelen.

 We vinden op twee na alle spullen op het lijstje. Het voelt zo vreemd om zomaar naar buiten te lopen, maar later zie ik dat alles wat we kochten op Amazon staat. 

De rest van de middag brengen we door met computeren en voor Rick zijn X-Box. We doen video bellen met Katja en Saskia en zien schattige Fiona dan natuurlijk ook. Die is zo druk bezig en heeft geen aandacht voor de telefoon. Gelukkig is ze weer helemaal beter. 

Opeens heb ik enorme zin in oesters. Rick vindt een bier bij Bear Branch Tavern lekker en we nemen daar plaats aan de bar. Ik geniet van een half dozijn heel smakelijke oesters en Rick van zijn biertje. 

Verder bestellen we hier altijd hetzelfde en hebben daar vanavond geen zin in. In plaats daarvan gaan we naar de Caboose Tavern, naast de locomotief in Vienna. 

Daar delen  we een potje met zalm rillette en een plankje met camembert en heerlijke crackers. Daarna heb ik een boerenkoolsalade met gegrilde garnalen en Rick een hertenvlees hamburger. 




Het smaakt ons allemaal heel goed. We vergeten vaak dat dit restaurant er is, maar iedere keer hebben we er een voortreffelijke maaltijd. 

Op de terugweg stoppen we bij Whole Foods voor tomaten en wat snacks. We zien zo ook een mooie zonsondergang. 

Tijd om nog even wat shows te kijken voor ik mijn bed opzoek.

Zondag

Rond dezelfde tijd al gisteren staan we op. Het is gewoon guur weer! We kunnen niet wachten tot er eindelijk warmere temperaturen komen! Maar goed, het is wat het is. We kleden ons warrm en gaan op pad. 

Met onze Starbucks koffies en egg bites spelen we wat Pokemon Go. Dan is het tijd voor de markt, die sinds vorige week weer om negen uur opent. Wel zo fijn, want zo hoeven we niet te wachten.


Mijn Deuren en Ramen themafoto, de Playa Bowls in het Mosaic District

Op de markt staat iedereen te verkleumen en ik hoor regelmatig verzuchten dat het weleens wat warmer mag worden. Ik lees de diverse borden met wat de kraampjes zoal hebben. Uiteindelijk kopen we enkel eieren en halen mijn paddenstoelen op. In de zomer wil ik wellicht de microgroenten weleens proberen. 




Natuurlijk moet ik er van mezelf thuis weer aan geloven en ik doe een uur cardio. Vooral met dit weer is dat goed om te doen. Rick klust intussen in huis en zorgt ervoor dat onze deuren van de slaapkamer en badkamer niet meer piepen. Dat was hoogst irritant, want we maakten elkaar er soms door wakker. 

Om de een of andere reden heeft Rick geen trek in lunch. Waarom heb ik dat nou nooit? Ik kan op ieder uur van de dag wel eten! Met dit winderige, koude weer heb ik zin in pho. Ik heb inmiddels $10 korting bij elkaar gespaard en haal dus een vrijwel gratis soep op van Roll Play Grill.

Net als we het huis weer binnenlopen video belt Katja. Fiona heeft dit keer wat meer interesse, maar duidelijk is ze een baby met een missie. Katja moet telkens achter haar aan, want Fiona kruipt super snel. Begin mei kan me niet snel genoeg komen!

Halverwege de middag stelt Rick voor een puzzel te beginnen. We kiezen degene, die Riley ons vorige maand gaf. Daarop staan alle bekende plekken in Boston en dat zijn er heel wat. Hij heeft maar 500 stukjes, dus na een paar uur zijn we al een heel end. 

Eergisteren is er een nieuw Turks restaurant geopend vlakbij ons. Wij willen Lezzet natuurlijk graag uitproberen. Dat valt niet tegen. We delen de "sigaartjes" gevuld met kruidenkaas, die op de tong smelten. 

Dan kiezen we de mixed grill voor twee personen en krijgen onderstaand kleurrijk bord voorgeschoteld. Het graan is geen rijst, maar bulgur wat zeer gezond schijnt te zijn en weinig koolhydraten heeft vergeleken bij andere granen. We laten het ons zeer goed smaken. Dit restaurant is een goede toevoeging aan Vienna!

En dan is het er weer tijd voor: Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt. Ik ben heel benieuwd of er bij BZV dit seizoen een cupido pijl terechtkomt. Allemaal een heel fijne week gewenst!






 

3 reacties:

Petr@ zei

Dat video bellen is echt wel een uitvinding, zeker als je elkaar minder vaak kunt bezoeken. Zo hou je toch goed contact met Fiona en onthoudt ze je gezicht. Ook al is ze nu nog snel afgeleid.

Turks eten is echt lekker. En bulgur past inderdaad prima in een koolhydraat beperkt dieet.

Anja L. zei

Ik lees de laatste tijd eerst de recensie van Rick Evers over BZV. De aflevering kijk ik terug maar ik vind dit geen leuk seizoen.
Fijn dat je tegenwoordig kunt beeldbellen, zo kan Fiona jullie ook herkennen als jullie bij haar zijn.
Hier was het ook erg wisselvallig dit weekend, gelukkig komt er weer beter weer aan.
Fijne maandag!

Petra zei

@Petra - Ja, wat zouden we zonder video bellen doen?

@Anja - Het is inderdaad niet mijn favoriete seizoen. Of zouden we verzadigd raken door altijd hetzelfde patroon?