Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 18, 2022

Dag 4 Noordwesten: Over een veerboot en vergezichten

We lagen er gisteravond weer zo vroeg in en ik ben om zes uur helemaal wakker. Ik lees wat op mijn telefoon en doe dan mijn contactlenzen in. Als ik uit de badkamer kom is Maria ook wakker. Binnen de kortste keren zijn we klaar om onze bagage in de auto te doen. 

Er is nog niemand in het kantoortje, dus we doen onze sleutels in de daarvoor bedoelde brievenbus. Dan stellen we de GPS in op de McDonalds, want in tegenstelling tot mijn broodje vond Maria haar keuze van Jack in the Box niet erg lekker.

Bij de McDonalds bestel ik een grote koffie en twee egg Mcmuffins. Daarvan eet ik alleen de ham en het ei. Maria vond haar Jack in the Box bestelling niet lekker, dit zijn een paar van de minst lekkere egg Mcmuffins ooit!

We eten in de auto en rijden dan naar het Dungeness Wildlife Refuge. Hier zijn we om half acht de enigen. We lopen het pad af naar de "spit", een dunne strook strand. We gaan het strand op, maar helaas is er maar weinig te zien. De wandeling zelf is wel erg mooi. 



Een drietal zwartstaart herten steekt voor ons over. In ons gebied hebben we witstaart herten, grappig. 






Tegen negenen zijn we terug bij de auto en ons volgende doel is Port Townsend. Onderweg begint het flink te regenen. Ondanks dat we heel vroeg zijn voor de veerboot is dit weer niet aantrekkelijk om het stadje te gaan verkennen. 

In plaats daarvan bestellen we koffie en thee in het heel gezellige Lighthouse Cafe naast de veerbootterminal. Het cafe is erg leuk ingerecht. Je hebt het idee bij iemand thuis te zijn. 

Als we klaar zijn plenst het nog steeds en we besluiten maar op de veerboot te gaan wachten. Ik heb gereserveerd en betaal $16,90 voor de overtocht naar Whidbey Eiland. Maria heeft al jaren geen veerboot overtocht gemaakt, dus dan is dit wel leuk. 

Het regent de hele rit en er is niet veel te zien. De overtocht duurt een half uur en dan rijden we Whidbey Island op. We besluiten eerst naar Coupeville te gaan en dat blijkt een goede keuze. 

We vinden de hoofdstraat aan het water en gaan even rondkijken. Meteen vallen me Nederlands aandoende luiken op. En jawel, het is een "Dutch European Market". Natuurlijk moeten we daar even naar binnen. 

Ze hebben een flink assortiment Nederlandse producten. Bijna neem ik wat thee mee voor Rick, maar we hebben daar nog meer dan genoeg van. Dan koop ik maar een zakje salmiak munten en Maria een rol melkchocolade Droste. 



We lopen verder langs het straatje en gaan een kunstwinkel in. Ik vraag aan de vriendelijke man of hij weet waarom hier zoveel Nederlandse invloed is (ook straatnamen e.d.). Hij vertelt dat het een Nederlandse nederzetting was. Er was vroeger zelfs een molen, maar die raakte zo in verval dat hij afgebroken is. 



Er zijn een paar leuke cadeauwinkels en Maria is op zoek naar verjaarscadeautjes voor haar dochters. Drie van de vier zijn deze maand jarig. Zij vindt niets, maar ik wel een paar leuke oorbellen. Een paar dagen geleden verloor ik een van de oorbellen, die ik mee had gebracht. Deze zijn met kleine kolibrietjes, erg leuk. 

We hebben inmiddels flinke trek gekregen. We gaan eerst bij Toby's binnen dat claimt "fine dining" te zijn. Eenmaal binnen zien we echter dat het een en al gefrituurd eten is. Dan gaan we de Front Street Grill maar in en dat is een veel betere keuze. 

Ze hebben plaatselijke Penn Cove mosselen op allerlei manieren bereid. Mij lijkt het lekker om de plaatselijke Whidbey manier te proberen. Helaas hebben ze daar een ingredient niet voor en kunnen ze het niet maken. Dan maar ouderwets mosselen in wijnsaus, het zijn de grootste en lekkerste mosselen, die ik ooit heb gegeten!

Na de lunch zetten we onze tocht voort en stoppen in Oak Harbor. Het is nog steeds miserabel weer. We gaan een paar winkels binnen en ik maak foto's van de vrolijke muurschilderingen. Dan stappen we rillend weer in de auto. 






Bij Deception Pass State Park kopen we een dagpas voor $10. Het miezert nog een beetje, maar dat is te doen. Hier heb je goed zicht op de Deception Pass brug, die een graag gefotografeerd object is. 

Om de een of andere reden doet mijn kleine teen enorm veel pijn in mijn schoen. Ik heb nog nooit zoveel op deze sportschoenen gelopen als de afgelopen dagen en kennelijk zit mijn kleine teen dan vaak klem. 

Aangezien ik me door het weer sowieso al niet zo lekker voel zeg ik tegen Maria dat ik wel in de auto op haar zal wachten. Ik druk haar op het hart de tijd te nemen, ik vermaak me wel. Dat doe ik inderdaad en lees het interessante tijdschrift over Deception Pass en de oorspronkelijke bewoners hier. 





Als Maria terugkomt van haar wandeling wil ze nog even schommelen op een touw dat aan een boom hangt. Ik maak daar natuurlijk foto's van. Als ik me beter had gevoeld had ik het ook geprobeerd, maar vandaag laat ik het maar voor wat het is. 

We gaan verder en rijden de brug over. Van boven heb je prachtig uitzicht en auto's rijden dan ook heel langzaam om daarvan te genieten. Vlak na de brug slaan we af naar Rosario Beach. Dat staat bekend om zijn getijdenpoelen, maar zo te zien zijn we net te laat. 


Hier staat het standbeeld van Ko-kwal-alwoot, een dame, die volgens de folklore van de Samish, met een onderwater "man" trouwde en daarna de stam altijd van goede oogsten en visserij voorzag. 


Het laatste deel van de rit van vandaag leidt ons naar de Marina Inn in Anacortes. Daar gaat de check in vlot en het blijkt een erg leuke inn te zijn. Dat alles voor minder dan $100 per nacht. Waar vind je dat nog? Hier dus. 

We zetten de bagage in de kamer en ik doe meteen mijn schoenen uit en ga me op bed ontspannen. Maria haalt gratis thee voor ons en komt met muntthee terug. Dan begin ik aan dit blog en zoek een restaurant voor vanavond en Maria gaat een bad nemen. 

Voor het avondeten gaan we naar 5th Street Bistro en nemen plaats aan de bar. Daar blijkt dat vrijwel alles op het menu, waar wij in geinteresseerd waren, op is. We zijn te moe om verder te zoeken, dus ik kies dan maar de gegrilde bloemkool (erg lekker) en het charcuterieplankje (okay). Marie heeft het veganistische linzengerecht waar ze zeer over te spreken is.

Als we naar buiten gaan moeten we terug naar de auto rennen, want het plenst weer eens en is zo koud! Hopelijk is het weer morgen beter, maar we hebben er vandaag toch een leuke dag van gemaakt. 

4 reacties:

Sophie zei

Wat een heerlijk weekend met zulke mooie herkenbare beelden! Prachtige foto's ondanks dat je je camera in het hotel was vergeten. Sterkte met je voet!

Petr@ zei

Wat leuk om een vroegere Nederlandse nederzetting te ontdekken.
Vervelend dat je last hebt van je teen. Hopelijk gaat het vandaag beter.

Anja L. zei

Jammer dat het weer zo slecht is, zeker voor jou.
Grappig om te lezen dat daar een Nederlandse nederzetting was. Leuk om al die etenswaren te zien.
Ondanks het slechte weer heb ik genoten van je foto’s.
Jammer van je teen, ik hoop dat het campndaag beter voelt.
Fijne dinsdag.

Petra zei

@Sophie - Dank je wel, ging gelukkig een stuk beter vandaag.

@Petra - Gelukkig wel stukken beter vandaag.

@Anja - Hier moet je slecht weer op de koop toe nemen. Een reden waarom we hier niet wonen.