Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 12, 2022

Over een daverende dinsdag

Rick is weer om half zeven uit de veren, maar dit keer lukt het me niet zo vroeg op te staan. Kwart over zeven is ook goed. Het regent een beetje, maar de voorspellingen voor vandaag zijn voortreffelijk. 

We eten ontbijt en Rick maakt zich klaar, terwijl ik al een deel van mijn stappen doe. Dan maken we onze bedevaart naar de koffiegoden en tegen de tijd dat we weer thuis zijn schijnt de zon. In de voortuin begint de azalea te bloeien. 


Als mijn cardio klaar is doe ik mijn taallessen en breinspelletjes in de zon voor het huis. Er komen veel wandelaars voorbij. Ik krijg het idee dat er nog heel wat mensen zijn, die van huis uit werken. 

Voor ik het weet is het twaalf uur en ik bestel mijn salade van Subway. Om half een begint mijn virtuele lunch met Judith. Dat is altijd heel gezellig, we hebben nooit gebrek aan gespreksonderwerpen. 

Omdat ik zeker wil zijn dat ik genoeg plaats heb in mijn tas ga ik daarna vast inpakken. Ik moet op regen, kou en hopelijk ook wat zon voorbereid zijn. Het lijkt erop dat alles gaat passen en nu hoef ik morgen niet zoveel meer te doen en kan ik van het zomerse weer genieten. 

Dat ga ik na het pakken ook doen. Ik loop een stuk door de buurt en kom een aantal ook wandelende buren tegen. Altijd gezellig om even een praatje te maken. Verder kan ik het natuurlijk niet laten foto's van de bloesems te maken. Onze buurt lijkt in dit seizoen wel een botanische tuin. 












Het is inmiddels 27 graden en warm genoeg om op het deck te gaan zitten. Voor het eerst in lange tijd rent Orion weer met Mia langs het hek, Goede beweging voor hem, hoewel Mia volgens mij flink is aangekomen en daardoor niet zoveel wil lopen (althans ik denk dat het daardoor is). 

Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons weer over de puzzel. Die schiet goed op en als we om half zeven ophouden denken we hem morgen met gemak af te krijgen. Het is wel leuk om te zien hoeveel bezienswaardigheden Boston heeft. We gaan er eind mei weer heen.

Voor het avondeten halen we makkelijk Grieks van Plaka Grill. Dat is gezond met veel groente en lekker op deze eerste echt zomerse avond. 

Katja meldde vanochtend dat ze of buikgriep of voedselvergiftiging had. Wij neigen naar voedselvergiftiging van de burrito, die zij gisteravond at. Ze voelde zich doodziek. Gelukkig gaat het nu alweer wat beter en heeft Katja een paar crackers op.

Fiona was gelukkig naar haar creche, zodat Katja goed kon rusten. Daar mocht Fiona op de schoot van de Paashaas zitten. Ze ziet er wat geschrokken uit op de foto. 

3 reacties:

Anja L. zei

Ha, ha, ik snap dat Fiona er angstig uit ziet! Doodeng zo’n paashaas.😂
Hier is de natuur nog niet zo ver maar met het warmere weer dat eraan komt zal het nu vlug gaan.
Vervelend voor Katja, ik hoop dat ze snel opknapt.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Slim om alvast grotendeels de koffer in te pakken. Zo vergeet je ook minder snel iets en hoef je op het laatst niet te stressen.

Och arme Katja, het zit haar niet mee de laatste tijd. Gelukkig voelt ze zich weer wat beter. En fijn dat Fiona niet thuis was, nu kon ze goed uitrusten.

Wat een leuke foto van Fiona, die ogen! Geweldig.

Petra zei

@Anja - Ja, arme kinderen die op schoot moeten met zo'n groot dier.

@Petra - Alles past net, kan er niets bijkopen 🤣