Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 04, 2022

Over blauwe bloemen en boosters

Met het uur tijdsverschil van Omaha en op tijd naar bed gaan is het makkelijk opstaan vanochtend. Ik had gehoopt dat ik nog ontbijt zou hebben, maar de paddenstoelen en tomaten blijken niet goed meer te zijn. Dan haal ik het maar van Starbucks. 

Onderweg daarheen vraagt Rick wat ik vanochtend ga doen, want nu is het zonnig en vanmiddag niet meer. Eerst antwoord ik niets, want ik moet sporten, maar daar kom ik van terug. Sharon is op reis en er is geen personal training, waardoor mijn hele ochtend open is. 

Na de egg white egg bites en koffie ga ik buiten in de achtertuin onder onze kersenboom op de plaats hardlopen. Het is koel, maar met een jas aan goed te doen. Er is in die vier dagen dat we weg waren heel wat meer ontluikt in de natuur. 




Als ik achtduizend stappen bijeen heb besluit ik de rest in Bull Run Park te gaan lopen. Ik fris me op en rijd naar Centreville. Dit park heeft een pad langs de Bull Run, een rivier, die ook bekend staat vanwege twee Burgeroorlog veldslagen, die hier plaats hebben gevonden.

Vandaag ga ik de bluebells bekijken. Ik las op de Facebook pagina van het park dat die al voor meer dan de helft geopend zijn. Het is nog niet helemaal op zijn hoogtepunt, maar wel al heel mooi. Genietend loop ik langs de rivier, her en der foto's makend. 






Het is heel rustig op het pad. Af en toe komen er mensen langs, die allemaal vriendelijk groeten. De zon schijnt uitbundig en op een gegeven moment kan mijn jas zelfs uit. Ik ben zo blij dat ik naar Ricks advies heb geluisterd!












Op een gegeven moment houden de bluebells nogal abrupt op, want het pad keert weg van de rivier. Nu zie ik hele velden met kleine roze bloempjes. Na die gefotografeerd te hebben keer ik terug. Intussen zijn de eerste wolken gearriveerd. 




Nu wordt het een stuk drukker, dus ik ben blij dat ik vroeg was. Misschien lukt het me volgende week nog eens te gaan, maar nu heb ik de bluebells tenminste dit jaar weer gezien. 






Op de terugweg ga ik langs H Mart en koop daar paddenstoelen voor mijn ontbijt morgen. Het is intussen na twaalven en ik heb zin in een poke bowl. Die haal ik van Poki DC en thuis smul ik van mijn (bijna) regenboog lunch. 

Na het eten ga ik Vienna in. Eerst naar de Whole Foods en als ik parkeer zie ik dat de auto naast mij een Nederlands diplomatenkenteken heeft. Ik koop mijn tulpen en tomaten en als ik weer buiten kom zie ik de Nederlanse dame aan komen lopen. We praten even, zij woont ook in Vienna, maar gaat deze zomer terug. Toch leuk om even Nederlands te kletsen vind ik altijd. 

Bij het Freeman House bloeien alweer heel wat narcissen en tulpen in het veldje. Het is super om weer kleur in de natuur te hebben. Zelfs de regen, die voor de komende dagen wordt voorspeld, zal daardoor minder grijs en saai zijn. 


Als laatste haal ik mijn groentesap op van Greenheart. Als ik thuis kom is Rick voor het eerst dit seizoen het gras aan het maaien. Hij krijgt zo ook goede beweging tijdens zijn werkdag. 


Tegen zessen gaan we naar CVS. Daar hebben we een afspraak voor onze tweede boosterprik. Hier in de VS is die nu beschikbaar voor vijftig jaar en ouder. 

Aangezien ik volgende week weer op reis ga leek het me verstandig die prik meteen maar te nemen. Rick kan dan net zo goed meteen mee. 

Niet veel later zit nummer vier er ook in. We blijven verplicht nog een kwartiertje in de winkel rondhangen. Ik neem van de gelegenheid gebruik om tandpasta, een reistandenborstel en contactlensvloeistof te kopen. 


We hebben beiden zin in Thais eten, alleen blijken alle Thaise restaurants opeens op maandag gesloten. Niet getreurd, Vietnamees is ook lekker. Rick gaat het van Four Sisters halen. 

Mijn favoriete gerecht is de gepeperde biefstuk met waterkers en tomaat, die met een lekker pittig limoensausje wordt geserveerd. 

En zo komt deze drukke, maar fijne maandag tot een einde. We krijgen net bericht van Katja dat Fiona weer ziek is. 

Ze heeft ontstoken oogjes en koorts. Ook Katja voelt zich niet goed en Kevin was dit weekend lamlendig. Ik kan me voorstellen dat ze er helemaal genoeg van hebben. 
Ons kleine zieke zonnebloempje

4 reacties:

Anja L. zei

Wat zijn die bluebells toch leuk om te zien! Goed dat je lekker vroeg op pad bent gegaan.
Ik ga binnenkort een afspraak maken voor onze tweede booster. Maar wij zijn nu allebei verkouden dus we moeten nog even wachten.
Vervelend dat Fiona weer ziek is. Op de creche pikken ze van alles op helaas.

Petr@ zei

Goed idee van Rick om lekker naar buiten te gaan zolang het nog mooi weer is. Altijd leuk om te zien, de blue bells.

Ik ben benieuwd of en wanneer ik de tweede booster kan halen. Vel mensen gaan die niet halen, vooral niet degene die corona hebben gehad. Maar ik ben amper ziek geworden van corona dus ook weinig antistoffen opgebouwd denk ik. Dus ik neem er toch nog één als die wordt aangeboden.

Ach wat vervelend dat Fiona weer ziek is en ook Katja en Kevin niet lekker zijn. Hopelijk is het over zodra het weer beter wordt.

Tineke zei

De blue bells lijken op longkruid; dat bloeit ook met roze en blauw, maar de bladeren zijn anders.
Hier heerst een vervelende griep; gelukkig nog niet bij ons. Wij krijgen morgen 2e booster, hadden even gewacht tot na onze 1e waddeneiland vakantie.

Petra zei

@Anja - Beterschap voor jullie!

@Petra - Ik zou ook een booster willen als ik het gehad had. Volgens de gezondheidsdienst hier heb je zo'n vier maanden immuniteit na ziek te zijn geweest.

@Tineke - Er heerst hier ook van alles, de warmte en het buitenleven moet komen.