Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 27, 2022

Over een koude Koningsdag

Voor ik opsta lees ik altijd wat Facebook en dergelijke. Daar word ik eraan herinnerd dat het vandaag Koningsdag is. Meestal doen wij daar niets aan, maar ik zie dat mijn sport t-shirt toevallig oranje is, perfect.

Rick is weer vroeg en is na mijn ontbijt klaar om naar Starbucks te gaan. Het is opeens een stuk kouder met een graad of acht en een keiharde wind. Gelukkig schijnt de zon wel.

Na mijn cardio ga ik met mijn nitro brew wat correspondentie afhandelen. Ik heb al aardig wat aanvragen voor rondleidingen, vooral voor juli. We weten onze eigen zomerplannen nog niet, dus het is onder voorbehoud, maar ik denk niet dat we in juli ergens heen gaan. 

Deze amaryllis deed er meer dan vier maanden over om te bloeien!

Online las ik dat er alweer kolibries gezien zijn in onze omgeving. Tijd om de gewone vogelvoeders weg te halen en die voor de kolibries op te hangen. Ik kan niet wachten die snelle vleugeltjes weer te horen!


Judith kon gisteren niet voor de lunch, maar vandaag wel. Ik haal dus mijn Subway salade en dan hebben we weer een gezellige virtuele lunch. Halverwege komt de schoonmaakploeg en om Orion niet te laten blaffen ga ik een wandeling maken en laat Judith de bloeiende bomen, seringen en azalea's in een straat vlakbij zien. 

Als Judith weer aan het werk moet rijd ik naar het centrum van Vienna. Onderweg stop ik bij een heel mooi roze kornoelje en de mooiste azalea tuin in de buurt. Zo grappig altijd dat die struiken het gros an het jaar gewoon groen zijn, maar in de lente felle kleuren brengen. 






Na een tijdje door de stad gelopen te hebben ga ik naar Lofty Salon, waar ik om drie uur een afspraak heb. Als ik er binnenkom dragen zowel Mona als Carmen een mondkapje. Dat is heel ongewoon voor hen, dus ik vraag om de reden. Ze hebben beiden last van allergieen, maar zijn niet zeker dat het geen verkoudheid is. 

COVID, griep of verkoudheid, allemaal dingen waar ik geen zin in heb. Ik zet dus ook een KN95 mondkapje op. We hebben inderdaad enorm veel pollen in de lucht met alles in bloei, dus hopelijk zijn het slechts allergieen. 

Anderhalf uur later is mijn haar weer mooi bijgekleurd en gefoehnd. Ik kan er weer vijf weken mee door. De schoonmaakploeg is net vertrokken, dus helemaal goed. 

We doen dan wel heel weinig aan Koningsdag, maar Rick ziet zijn kans schoon om een glaasje oranjebitter te drinken. Dat is zijn favoriete drankje. Ik vind het niet lekker, dus raad eens welk glas van mij is. 

We proosten op de koning en ik drink mijn slok gauw op. Rick neemt juist hele kleine slokjes om er zolang mogelijk van te genieten. 

Na de kapper had ik geen energie meer om avondeten te gaan bedenken en kopen. We maken het onszelf dus makkelijk en halen Grieks van Plaka Grill. De salade met gyro vlees is altijd weer lekker.

Saskia's auto is inderdaad te duur om te repareren. We moeten dus zo snel mogelijk een nieuwe tweedehands auto voor haar vinden. Ik heb vanmiddag al wat onderzoek gedaan en opties naar Saskia en Rick gestuurd. En nu ga ik verder met mijn achterstallige shows kijken, waaronder Heel Holland Bakt en Waar Doen Ze Het Van. 






 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een pech dat de auto total loss is maar Saskia boft toch maar met jullie als ouders.
Wat heeft dat ene huis een prachtige tuin nu met al die bloeiende struiken.
Ik heb dit jaar heel veel bloemenzaad in de tuin gestrooid, ik hoop dat het ook op komt.
Leuke programma’s om lekker bij te ontspannen, ik denk dat Zeynab gaat winnen.
Fijne donderdag.

Marion2 zei

Wat een narigheid met de auto, maar wat een geluk dat jullie kunnen en willen helpen.

Ik kijk ook graag naar 'Waar doen ze het van'. Ik verwonder me zo over Nadia: het smerige badwater gebruiken voor de wasmachine en daar dan ei en azijn in doen, een hokje waar je niet eens kunt staan verhuren voor meer dan 400 euro, liever een uitkering dan werken,... Vasco is al negatief in het nieuws, omdat hij door een soort piramidespel mensen oplicht (ik vroeg me al af hoe hij zoveel kon verdienen, LOL).

Wat fijn dat je al weer zoveel aanvragen voor rondleidingen hebt.

Petr@ zei

Balen zeg, dat de auto van Saskia niet meer gemaakt kan worden. Is altijd weer een flinke kostenpost. Maar zonder auto is ook geen doen.

Prachtige foto's weer. Zo fijn, al die lente kleuren.

Super dat de verzoeken voor rondleidingen binnenstromen.

Petra zei

@Anja - Ik denk ook dat Zeynab gaat winnen.

@Marion - Het is inderdaad een interessant seizoen van Waar doen ze het van!

@Petra - Ik heb ook maar liever dat Saskia in een veilige auto rondrijdt, ze maakt zulke lange ritten.

Anoniem zei

Leuk al die rondleidingen en wat een kleurenpracht. Sneu voor Saskia dat haar auto niet meer gerepareerd kan worden (althans te duur) en ze nu op zoek moet naar een andere. Fijn dat jullie kunnen helpen daarbij. Gr. Sally